Óbégatókkal lesz tele a következő Pohoda

Már most olyan a jövő évi, sorrendben 21. Pohoda felhozatala, hogy a könnyem kicsordul. Pánikra semmi ok, unalom nem lesz, helyette héliumhangon nyávogó és állathangokon visító elvetemültek jönnek. Juhé!

Az egyik ilyen a leedsi alt-j, melynek eddig megjelent két albumát a Klikk Out hasábjain már értékeltem. A 2012-es An Awesome Wave-vel elnyerték az akkori Mercury-díjat, amivel a jövőzene szakavatottjai kitüntetik az adott év legjobb brit vagy ír albumát.

„Az énekes leginkább nyávogásra emlékeztető hangját hasonlították már a Gnarls Barkley frontemberéhez, Thomas Callaway-hez, produkciójukban pedig sokan a The XX, sőt, a Radiohead hatását vélték felfedezni, elsősorban azonban azért érdemes örvendezni, hogy ismét egy egyedi brit banda lépett színre, amelyben hosszabb távon is lehet kraft” – írtam 2012-ben, majd két évre rá, a sikeres első lemez után mondhatni menetrendszerűen jött a következő, egy fokkal ugyan érettebb, de uncsibb This Is All Yours c. egyveleg is.

„Hallgatása közben csak a negyedik számnál tűnt fel, hogy tényleg az Alt-J-ről van szó. Visszafogott dalokkal indít, majd tér vissza hozzájuk, amelyekkel egyébként az égvilágon semmi baj, csak épp az a mellkasrobbantó izgalom hiányzik, amely az első albumot átitatta” – olvashattátok kb. két éve.

Csütörtök este lép majd fel a trencséni reptéri ramazúrin az Ylvis, amelyről bármit is mondani felesleges szószaporítás. Ha az alábbi videót még nem láttad, akkor sürgősen húzd fel a rolót, és menj ki a napra. Végy egy mély levegőt, mert szükséged lesz rá a röhögéshez:

A Fox-videót mostanáig 638 millióan tekintették meg a mai napig, 2013-ban hatalmasat mentek vele, aminek köszönhetően az embereket elkezdte érdekelni, kik is ezek a norvég rókák.

Ugyancsak eljut Trencsénbe a jelenleg legtehetségesebbnek tartott brit énekesnő, Birdy, akitől élőben például ezt lenne érdemes lefülelni:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább