KÉSZÍTS OTTHON: Egyszerű lécből stílusos fali polcot!

Két boltíves bejárat fogja közre a nappalinkat itthon. Igyekeztünk a köztük lévő teret úgy kialakítani, hogy egy valódi fókuszpont legyen: a kanapéra leülve igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújtson. Miután a díszítő elemek nagy része a helyére került, éreztük, hogy a fenti teret valamivel „le kell zárni”. Így esett a választásunk egy hosszú fali polcra. A régi lambériák mellett, amelyek anyósomék padlásán porosodtak, találtunk pár jó régi, hosszú lécet is. Elhoztuk hát, és szépen felújítottuk.


A felújítás lépései: 

1. Végy egy hosszú, teherbírásra alkalmas deszkát, és készítsd elő!

Alapos portalanítás és akár csiszolás is szükséges lehet.

2. Fesd le! Nálunk itthon a krétafesték tökéletesen bevált, mert szinte minden felületen megtapad.

Ha antik hatást szeretnél elérni, akkor tetszőleges foltokban csiszold vissza a festéket, vagy vigyél fel egy másik színárnyalatot, de csak foltokban, esetleg használj antikoló dekor viaszt!

3. Viaszold, vagy lakkozd, vagyis zárd le a festékréteget!


S a történet:

A nappalink fókuszpontjáról volt szó, tehát okosan kellett nekilátnunk a teendőknek. Tudtuk, hogy felülre kell valami lezárás, tudtuk, hogy kell a szimmetria, és azt is, hogy saját magunk készítjük majd el.

A választásunk egy, már sokat látott deszkára esett, aminek a felülete teljesen nyers volt, épphogy legyalult. A padláson porosodott hosszú évek óta. A legszebb az egészben, hogy egy ponton még meg is volt vetemedve, tehát még görbe is volt.

Nem tehettem semmit a felhasználása ellen, mert a férjem teljesen beleszeretett. Ugyanis

Ő álmodta meg – centire pontosan -, hogy hol lesz a polc, milyen színe lesz, mit tartunk majd rajta, és csakis ez a deszka jöhetett szóba. 

Később rájöttünk, hogy ezt a lécet az építkezésnél használták, nem az építkezéshez. Ezért sem volt szépen csiszolva.

Mértünk, fűrészeltünk, festettünk, csiszoltunk, majd megint mértünk. Közben előkerültek a polcot tartó fehér konzolok is, amiket ugyancsak le kellett festeni és picit visszacsiszolni.

Feltevés után döntöttük el, hogy kell valami díszítés rá, de csakis alulról. Sötétedés után nagyon sötétnek hat ez a szürkés-zöldes szín. Nappal ugyan nem annyira, de valahogy mégsem illeszkedett teljesen a képbe. Kellett ide még valami fehér. Így jutottam el a stencilezésig. Egy futó díszítést festettem fel, ami ismétlődő virágmintákból áll.

Egyszerűen elbűvölő lett. Ez az első szó, ami eszembe jut, amikor ránézek. Minden nap gyönyörködünk benne, és büszkék vagyunk rá. Nagyon illik ide és nagyon illik hozzánk is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább