CINEMAX: Kultuszteremtő drogfilmfolytatás és újabb Lego-őrület közeleg!

A Mekit felfuttató Ray Kroc-ról szóló biográfia nincs a Cinemax programján, a T2 Trainspotting, illetve a Lego Batman hamarosan érkezik. Ezeket ajánlottuk a Klikk Out januári számában az elkövetkezendő időszakra:

Az alapító – The Founder

Mindenki kritizálja, mindenki tagadja, havonta legalább egyszer mégis mindenki arra a pillanatra vár, amikor beleharaphat abba a fránya sajtburgerbe.

Az alapító arról szól, hogy a McDonald fivérek egyszerű vállalkozásában hogyan látta meg a csillagközi invázió lehetőségét egy bizonyos Ray Kroc nevű üzletember, és milyen stratégiával futtatta fel a céget oda, ahol tulajdonképpen most tart.

John Lee Hancock filmjét Michael Keatonnal a főszerepben nyilván a díjszezonra szánták (főleg hogy az elmúlt két évben kettő, az ő (fő)szereplésével készült film, a Birdman és a Spotlight is Oscar-befutó lett), ám eddig még a jelölések is elkerülték.

Ez persze nem kell, hogy érdekeljen senkit.


T2 Trainspotting

A kultikus darab második része Irwin Welsh Porno c. művén alapszik, de ugyanúgy Renton, Sick Boy, Spud és Francis Begbie történetét folytatja tovább.

Az ilyesmi mindig kétesélyes. Egyrészt a film előzetesén is látszik, hogy nagyon kapaszkodik a felejthetetlen első részbe, úgy az Underworld Born Slippy-jével, mint a film gyors vágásaival, tempójával és tripjeivel, vagy az egész hóbelevanc marketingjével, stílusával.

Másrészt ez nem baj. Feltéve, hogy a készítők (merthogy ugyanazok, lényegében mindenki) tényleg magukba néztek, és észrevették, hogy eltelt 20 év. És nemcsak a Facebook/Insta/Twitter-trióra tett utalásokkal, hanem a maguk vagány módján.

(Vetítik várhatóan február 16-tól.)


The Lego Batman Movie

Ez lehet a tapasz arra a súlyos és mély sebre, amit Zack Snyder okoz a DC univerzumának, és ami tavaly éppen a Batman Superman ellen c. fostalicskával szakadt fel.

Persze a szerelem ezúttal nem elsősorban Batmannek és társainak szól, hiszen teljesen más műfajról van szó, hanem a Legónak, mivel ha ez a darab csak megközelíti a három évvel ezelőtti Lego-kalandból spriccelő kreativitás fokát, már akkor is viszketni fogunk az ámulattól és a röhögéstől.

A Lego Batman egyébként ebben a darabban az összes főellenségével megküzd, de mégis Lex Luthor szedi le, és itt jön rá, hogy bizony le kell adnia az egójából, és szüksége lesz a piros fecskés szupermukira és a többi segítőjére.

(Vetítik várhatóan február 9-től.)


 

Az ajánló megjelent a Klikk Out 2017/01. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább