Felvidék Szépe: Egy nehéz tábor után szűkült a mezőny!

Egy hete, február 19-én kezdődött a Felvidék Szépe második felkészítő tábora a csölösztői Kormorán hotelban.

Akik részt vettek a 16-os elődöntőben

„Első ránézésre a program nem tűnt túl fárasztónak, a rengeteg szépítkezés, edzés és személyes beszélgetés tűnt ki a sorból, azt azonban nem gondoltam volna, hogy ennyi energiára, összeszedettségre és kitartásra lesz szükség a három nap alatt. Azt hiszem nem túlzás azt mondanom, hogy egy percet sem lazsáltunk” – árulta el Babos Kitti, a szépségverseny részvevője.

A lányok mindegyik reggelt a Yasmine Beauty & Harmony szalonban és a Kesprit fodrászatban kezdték. „Ez minden lány álma, nem igaz? Lazulás a fodrász kezei között, arckezelés és testkezelés reggelire. Tényleg felemelő érzés volt, tökéletes indítása a napnak, igazi királynőnek érezhettük magunkat a profik kezei között. A nap további részében azonban fel kellett kötnünk a gatyánkat, hiszen Méry Károly személyi edző vett kezelésbe minket, aki mindenkit ellátott személyre szabott tanácsokkal és edzéstervekkel. A nála eltöltött órák után garantált volt az izomláz. Ha pedig valaki még mindig nem érezte volna az összes izomcsoportját kellően, Öllős Karesz zumbaórája után ez biztosan megváltozott. Karesz már kisfiúként elérte azt, amit sok férfi soha: 16 lány táncolt úgy, ahogy ő akarta” – mesélte.

A rengeteg edzést ugyanakkor senki sem bánta, hiszen kedd este sor került a Miss Bikini alversenyre, ahol mindenki a legjobb formáját szerette volna hozni. Egyre nagyobb volt a nyomás, a zsűri itt összehasonlította, hogy ki, mennyit fejlődött az előző tábor óta. „Tudtuk, hogy ez döntő fontosságú lesz, amikor sor kerül a négy kieső lány kiválasztására” – szögezte le.

Mint mondta, téves lenne azt feltételezni, hogy csupán az alakon és a megjelenésen volt a hangsúly. Az egyéni beszélgetések során a zsűri megpróbált mindenkit a lehető legjobban megismerni. A lányok személyisége, céljaik, erősségeik, véleményeik és hozzáállásuk ugyanolyan fontos szerepet játszott a tábor során, mint a puszta megjelenés.

„Nem véletlen, hogy egy királynőnek nemcsak szépnek kell lennie, de rendelkeznie kell bizonyos értékekkel és alázattal a munka iránt. Természetesen az sem mellékes, ki mennyi önbizalommal rendelkezik. A Let it slow csapata Mindfulness és magabiztos fellépés témában tartott nekünk előadást. Különböző praktikákat sajátíthattunk el a stresszoldással, meditációval és a tudatos fellépéssel kapcsolatban” – folytatta.

Kedden a lányok ellátogattak a Dunauto szalonjába, ahol nem mindennapi, energiát és kitartást igénylő fotósorozat készült Felvidék 16 legszebb lányával. Az extrém helyszín és felállás lelki és fizikai próba is volt mindenki számára. „Ennek ellenére a nap végén sikerélményként gondoltunk az egészre és hatalmas önbizalmat adott számunkra, hogy maximálisan teljesítettük a feladatokat. Talán ha ez a pozitív élmény nincs, nem is lett volna erőnk az utolsó feladatra aznap. Este 9-kor már legszívesebben minden lány aludt volna a szobájában, erre azonban nem volt alkalmunk, hiszen az utolsó nap Barthalos Andrea és Csorba Máté a színpadi járás fortélyait mutatták be nekünk. Az óra végére már nem éreztük a lábunkat, de ez egyáltalán nem keserített el minket, hiszen rövid idő alatt a részletek elsajátítása által rengeteget fejlődtünk. Persze van még mit javítani bőven, de az első „lépéseken” túl vagyunk” – árulta el.

A kiesők (balról): Misák Viki, Farkas Sofia és Sándor Enikő

Szerda reggelre már csak egy keserédes feladat maradt, a döntőbe jutó lányok kiválasztása. Mindenki keményen dolgozott az elmúlt időszakban, ezért az a 12 lány, aki augusztusban ott lehet a Felvidék Szépe döntőjén, és esélyt kap a korona elnyerésére, hatalmas megkönnyebbüléssel és óriási lelkesedéssel távozott a táborból.

A döntőbe 12-en juthatnak be. A három fenti kieső mellett három jelölt közül választják ki április végén a negyediket, aki nem lehet ott az augusztus 11-i döntőben. Ők azok (balról): Kis Tünde, Varga Nicolette, Húsvéth Kata

A neheze még csak most jön, a cél érdekében azonban megéri a sok befektetett munka, hiszen – szokták mondani – egyszer élünk, és egyszer van alkalmunk a lehető legtöbb élményt átélni!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább