Havi kreatív: Lépes László

Sokan kérdezik tőlem, mivel is foglalkozom valójában. Nehezen fogalmazom meg egy-egy szóval, így most sem szeretném beskatulyázni munkám valamely hangzatos foglalkozásba. Inkább leírom a történetem.

Több mint 20 éve foglalkozom bútorok, egyedi berendezési tárgyak, háztartási eszközök, kerítések, játszótéri hinták, lépcsők, padok, kerti bútorok tervezésével. Mindezt fából! A műhelyem Pódafán található, ott is élek.

Már kisgyermek korom óta imádok a fával dolgozni, legfőképp a puha formájával, mint pl. az akác, tölgy, bükk, de természetesen, ha van rá igény, a keményfa is előkerül a műhelyben.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert amellett, hogy kitanultam az asztalos és ácsmesterséget, egy kis művészi hajlammal is megáldottak az égiek. Minden munkám egyedi, egyszeri, ami azt jelenti, hogy még nem készült el két egyforma darab!

Klienseim közé azokat az embertípusokat sorolnám, akik szeretik és megbecsülik a kézimunkát. A hölgyek vannak többségben, de akadt már pár jó ízlésű férfi megrendelőm is.

Ha azt kérdik tőlem, mi alapján készül el egy-egy darabom, azt mondom mindenkinek, meg kell, hogy csókoljon a múzsa, másrészről pedig a mindennapokból inspirálódom. Meglátom a fantáziát a mindennapi tárgyakban is, amelyeket ha egy kis fával kombinálok, életre kelnek egy nappali kiegészítőjeként.

Az atipikus formákat kedvelem leginkább. Leggyakrabban konkrét elképzelésekkel keresnek meg, de azért akad olyan megrendelő is, aki csak valami nem „hétköznapit” keres a lakásba.

Számomra ez már nem is munka, észre se veszem, hogy dolgozom. Pihenésnek, kikapcsolódásnak, feltöltődésnek érzem, amikor a műhelyben vagyok.

Sajnos nem vagyok a technika ördöge, ezért a weboldalam még kissé várat magára, de igyekszem pótolni a hiányosságot, hogy minél több emberhez eljussanak a munkáim.

Addig is az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: 0903 468 364.

 


 

A cikk megjelent a Klikk Out 2017/3. számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább