Csodálatos táncosok városunkban

 

Egy hete Dunaszerdahelyen tartott workshopot Alisa Tsitseronova, aki nagyszerű, óriási tudással rendelkező, és világszerte ismert táncos.

 

A táncvilág szinte összes nagynevű koreográfusával dolgozott már együtt. Tagja a World Of Dance közösségnek is, ami a világon a legnagyobb táncosokkal foglalkozó csapat. Alisa munkája által folyamatosan utazik a világ egyik pontjáról a másikra, hogy megmutathassa elképesztő tudását, és persze, hogy ő is fejlődhessen. Ez a csodálatos táncos most hozzánk is ellátogatott a dunaszerdahelyi R3D ONE tánciskola meghívására, hogy itt is átadhasson tapasztalataiból.

Alisa egy nagyon ütős órát tartott, a táncolni vágyó diákok óriási élményben részesülhettek. Az egész órát hatalmas szenvedéllyel vezette, sőt nem is szerette volna abbahagyni a táncolást, ahogy a többi táncos sem.

„Még így is, hogy úgymond kívülállóként vettem részt az óráján, teljesen magával ragadott a szenvedélye és tehetsége. A táncosok istennőként tekintettek rá, ahogy én is.”

Alisa is kiválóan érezte magát nálunk, és az órát is élvezte. Ahogy említette:

„Nagyon jól éreztem magam, nem bírtam abbahagyni a tanítást. Egy és fél óra helyett 2 órára sikeredett” – mondta.

Alisa a tánc világából több híres személyt is magával hozott hozzánk, köztük Duc Anh Tran-t, aki a R3D ONE alapítója és a budapesti központi stúdió vezetője. Düki szerint nagyon megérte elutazni hozzánk Alisa workshopjára.

„Úgy voltam a mai workshoppal, hogy 2 órás az utazás, és csak másfél órát tanít Alisa. De most, így az óra után mindenképp azt mondom,

megérte az utazás, mert nagyon sokat adott nekem.

Nagyon-nagyon felnézek erre a lányra, mert szerintem iszonyatosan jól táncol, és nagyon egyedi stílusa van” – nyilatkozta Düki.

Ennyit a workshopról, de vajon mit jelenthet az ilyen nagyszerű, világjárta táncosok számára a szenvedélyük, ami egyben a munkájuk is?

Alisa: „Én azért táncolok, hogy kifejezzem önmagam, boldog legyek, és az lehessek, aki igazából vagyok. A tánc egy rész belőlem. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen munkám során azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, és persze általa utazhatok, megismerhetek új embereket, és a hab a tortán, hogy még pénzt is kapok érte. Azt kell mondanom, nagyon szerencsés vagyok.”

 

 

Düki: „Az a legfontosabb, hogy boldogságot találjunk, és nekem a tánc az egyik örömforrásom. Nyilván van olyan, hogy nem jönnek össze a dolgok, mondjuk elrontom a táncot, ami le tud sújtani, szomorúvá tud tenni, emellett sok boldogságot is okoz. Számomra néha még felfoghatatlan, amit elértem eddig. Hálás vagyok, hogy olyan szintre küzdöttem fel magam, hogy meghívnak tanítani külföldre, utazgathatok, megismerhetek egy csomó más táncost, és nagyon jó kimondani, hogy Európában rajta lehetek a top hip-hop koreográfusok listáján.”

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább