Zuhanás

 

Végül is az összezuhanásnak is van szép része. Mégpedig a súlytalanság, az a tizedmásodpercnyi lebegés. Aztán következik a puffanás. Nagyon fáj, ezért igyekszik az ember inkább az azt megelőző pillanatnyi könnyedségre koncentrálni.

 

Fotó: Ottofi József

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lennének érzelmi receptoraink, vagy tudatosan képesek lennénk bármikor tompítani őket.

Csak lépkednénk előre, egyik lábunkkal a másik után. Elég lenne annyit tudni, hogy jobb, bal, jobb, bal, és így tovább. Minden menne a maga megszokott útján.

A hangos csendben ülve, a tömeges magányban elsüppedve csak azt várom, hogy kinyújthassam a kezem valaki felé. De egyre nagyobb a batyum egyre csak nő és nő. Lehúz a súlya.

A másfél éves gyermekem, aki most is itt szendereg mellettem, belém helyezte minden bizalmát, amikor úgy döntött, hogy nekem adja az életét. Vele együtt a magamé is felértékelődött. 

Anya lettem, aki már nem lehet gyenge, aki felelősséggel tartozik és nem foglalkozhat a kínzó csenddel, sem a fojtó magánnyal, nem lehet az élete része a megalkuvás, csak a tudatos felelősségvállalás és a percről percre tiszta tudat.

Igyekszem kizárni a tükörképem, mert amikor meglátom magamon a hideg közönyt, még nehezebben élem túl a napot.

Inkább őt nézem, ahogy itt alszik békésen. Arra gondolok, hogy milyen okos és milyen könnyen mosolyt tud csalni az arcomra. Megállítom az időt, hogy ezt a boldog pillanatot még a zuhanás és a földbe csapódás előtt a végsőkig kiélvezhessem.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább