Te is bocsánatkéréssel kezded a barátaidnak szánt levelet? Rossz jel!

„Ne haragudj, hogy ilyen soká nem jelentkeztem!” Ismerős a mondat? De hisz’ annyi a dolog…! – magadnak is próbálod megmagyarázni a megválaszolatlan levelek tömkelegét. Nem megy a szervezés, kiszámíthatatlanok a napjaink.

Fotó: Pixabay

Család, gyerekek, háztartás, bevásárlás, no és persze a munkahely. Nem vagyunk a magunk urai.

A barátok persze hiányoznak. Sorra le kell mondd a meghívásokat, később pedig csak azt veszed észre, hogy már nincsenek is. Azután már nem gondolnak rád. Eddig sem jöttél, ők sem mernek bízni a lehetetlenben.

De miért is lehetetlen? Miért lehetetlen az, hogy egy kedves, akár a legkedvesebb barátunk levelére időben választ adjunk?

 

Talán pont azért, mert épp őrá szeretnénk a legtöbb időt szánni és a levelet a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel megírni. Nem a telefonon, ékezetek nélkül válaszolgatni, hanem egy kerek, leíró mailt írni, amiben megosztjuk a gondolatainkat, elmeséljük a napjainkat, megosztjuk vele a fontosabb élményeinket.

Ehhez pedig kell egy keret. A tisztelet. S a rá szánt időnkkel pedig valóban éreztetjük vele, hogy becsüljük és értékeljük őt.

Elég a kifogások kereséséből és fogadd meg az alábbi 3+1 tanácsot!

Szánj időt a megválaszolandó leveleidre!

Ha sok is az aznapi feladatod, próbáld meg beosztani az időd! Egyszerre egy dolgot kezdj el, és fejezd is be, mielőtt átnyargalnál a következő teendőre! Ha így teszel, lesz a napodnak egy kerete. Eleje és vége. Tervezd meg előtte, majd vidd végig! A válaszírás is fontos, ezt is biggyeszd a listára!

Te is gondolj a másikra!

Írj neki akkor is, amikor ő már rég nem jelentkezett! Hiába vagytok régi barátok, ha ő is épp eltűnőben van. Emlékeztesd őt! Üzenj neki, hívd fel, beszélj meg vele egy találkát, tedd meg az első lépést!

Jelenj meg!

Lássák, hogy elérhető és megközelíthető vagy! Kommunikálj a programokon, kommentelj online, légy aktív! Ha így teszel, érzik mások is a rugalmasságod és könnyebben hívnak el a barátaid is különféle rendezvényekre. Ne kéresd magad, vegyél részt rajtuk, így ők is érzik majd, hogy nem hanyagolod el őket, és visszafelé sem történik majd másképp. Légy azon, hogy megtartsd a baráti kapcsolataidat, mert ez nagyon fontos!

Szervezz Te is!

Miért is ne? Ha már a kapcsolattartásról beszélünk, fontos még egyszer kihangsúlyozni, hogy jó barátok közt ez mindig kétirányú. Szervezz egy pikniket, ugorjatok el egy tóhoz, a legközelebbi erdőbe kirándulni, vagy hívd meg őket egy filmre, akár gyerekekkel is és ropogtassátok együtt a pattogatott kukoricát!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább