Minőséget a pohárba!

Egy őszi vásárhoz hozzá tartozik a bor, a borkóstoló. Az idei vásárban 25 hazai és külföldi borászat 105 minőségi borát kóstolhatják meg az érdeklődők a Borutcában.

„Igazán megfelelő körülmények között nyithatjuk meg az idén is a Borutcát, közel a műsorokban bővelkedő nagyszínpadhoz, sajtos pulttal kezdődően, majd az ételek utcájával folytatódva” – kezdte a beszélgetést Bartalos Gyula, az Európai Borlovagrend Dél-Szlovákiai legátusának vezetője.

Már tizedik alkalommal szerveznek borkóstolót a Csallóközi Vásárban, mely a hazai és külföldi borászok és borászatok és a minőségi bor iránt érdeklődők igazi találkozója lett. Kezdetekkor két fontos szempont vezérelte a szervezőket: lehetőséget nyújtani a látogatóknak egy-két pohár csodás bor mellett találkozni, beszélgetni, és a környék fiatal borászainak bemutatkozási lehetőséget adni. „Úgy látom, mára beérett mindkét kezdeményezés. Mondhatom, hatalmas a látogatottsága a bor kedvelői számára kialakított utcának, és már 18 fiatal borászat mutatkozott be a nagyközönségnek” – mondta el a borlovag.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább