A magyar könnyűzene elérte a csúcsot: „Letolom flegmán térdig, ülj bele szépen”

ByeAlex(pardon: Senkise) és Majka új trackjétől hangos a kulturális és nem kulturális sajtó egyaránt. Nagy eséllyel ez is közrejátszott abban, hogy a dal röpke öt nap alatt átlépte a 500 000-es megtekintést (nem hiába emlegetik sokan a magyar Despacitoként).

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Locker Dávid

A dal olyan erotikusnak igencsak eufemisztikusan nevezhető sorokkal operál, mint a már címben említett „letolom flegmán ülj bele szépen” vagy „ne szabjunk magunknak gátakat! Az égbe a lábakat!”. De megjelenik a leginkább csak a Mr.Busta-féle kultúrsöpredékek által reprezentált prolirappekben dívó rajkodás is, egymás nőjének megb*szásával: „Jól van haver most megjöttem. A csajodat megböktem.”

A kortárszenei opusban arra is fény derül, hogy a hármasozás Majka titkolt fétise; és a rapper kedvese(?) „kamu erkölcsű”, pusztán amiatt, mert nem hajlandó kielégíteni Majka efféle perverzióit. Még szerencse, hogy Majkának minden legitimációja megvan erre a morális értékítéletre – a textus elején konkrétan leoltja barátnőjét, hogy „ne rinyáljon”, amiért mást is a farkára húzna. Mert hát „nézelődni” csak szabad, nem? (Amúgy külön ironikus, hogy Majka szándékosan-szándékolatlanul az „amit meglehetett megtudtam tenni, szex után kicsikét enni, aztán zsa gyerünk lepihenni” sorokkal a nagyközönség tudomására hozza, hogy egzisztenciálisan a baszás-evés-alvás, jórészt állatvilágot jellemző háromszögében ragadt.)

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább