Chaka lazaság – a Dope Calypso új albuma

A 2013-ban alakult magyar budapesti garázsrock zenekar évről évre színvonalasabb anyagokat jelentet meg.  Ezek közül is kiemelkedik az új albumuk, a Chaka Chaka, amely  talán a legösszetettebb hangzást nyújtja mind közül. Természetesen az album minőségéhez nagyban hozzájárult az új zenekartag, Tonyó is.

A Dope Calypso üde színfolt a budapesti klubszíntéren. A harmincasokból álló társaság úgy hozza a laza, látszólag komolytalan szörfpunk/garázsrock vonalat, hogy ennek ellenére minden anyagukból sugárzik a kreativitás és a minőség.

Az új albumuk, a Chaka Chaka promóvideója szintén a zenekartól megszokott hangulatot és atmoszférát jeleníti meg. Bár hangzásukra számtalan címke ráilleszthető, a zenekar úgy jellemzi saját stílusát, “mintha a Buzzcoks játszana Pixies-t”. A banda filmjéért ezúttal is Jakab Péter és Kósa Péter felelt.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Paulusz Kristóf

A Sarkadi Miklósból, Kelemen Lászlóból és Szabó Áron “Vasalóból” álló trió 2014 óta szakadatlanul koncertezik, emellett minden évben kiadnak egy új albumot is.

A kritikusok imádják őket, eddig minden lemezük szerepelt a Stenk legjobb magyar albumokat bemutató éves listáján, valamint 2015-ös Boys from Heaven című dalukkal megnyerték az Index neves zsűritagok által fémjelzett dalversenyét, a Számot.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább