Mentsünk együtt életet!

Egy cica, két cica, száz cica, hajj…. bizony nehéz kérdés…  Rengetegen vannak. A kóbor cicák számát még megbecsülni sem tudják. Az állatvédők nap mint nap sírják ki a szemünket az emberi felelőtlenség áldozatai miatt, sokszor úgy érezvén, a lelkünk már olyan, mint egy rojtosra mosott felmosórongy. De mennek, és csinálják, mert egy élet múlik rajta.

Dunaszerdahelyen egy 4 tagú csapat – Péntek Miriam, Horváth Ivett, Osvald Tibor és Görcs Erika – dolgozik azon, hogy kevesebb kóborka legyen az utcákon. A kóbor, kidobott, beteg vagy sérült cicákat befogják, állatorvosi ellátást biztosítanak nekik, majd új otthont keresnek számukra, ezáltal egy második esélyt biztosítva nekik.

A cicák mentését pár évvel ezelőtt kezdték külön-külön, majd júniusban összeállak egy csapattá. Októberben a belügyminisztériumban hivatalos polgári társulásként lettek bejegyezve mint OZ Mačičky Dunajská Streda.

Ez annyit takar, hogy ez az első polgári társulás Dunaszerdahelyen, amely kizárólag cicák mentésével foglalkozik.

 

Minden egyes cica, amely menedéket talál náluk, teljeskörű állatorvosi kezelésben részesül, illetve védőoltást kap a fertőző megbetegedések ellen. Esetenként súlyos és bonyolult egészségügyi állapotokkal küzdenek. Mindenki, akinek van háziállata, tudja, hogy ezek a költségek nagyon magasak, és több mentett cica esetében az egekig rúghatnak.

Azonban az állatmentők is csak emberek. Családjuk van, munkájuk van, életük van.  A macskamentést belső indíttatásból végzik.  Nem pénzért és nem más javakért. Sőt…

Az állatmentést az állam jelen pillanatban semmilyen formában nem támogatja. Alapítványuk kizárólag önkéntes alapon működik, fizetés nélküli önkéntesek munkájának köszönhetően gondoskodik az állatokról.

Az alapítvány jelenleg egy cicamenhely alapításán fáradozik, ahol kulturált körülmények között állandó felügyelet mellett gondoskodhatnak már meglévő és újabb kis jövevényeikről.

A jövőben arra fognak törekedni, hogy szélesebb spektrumban is megvalósíthassák céljaikat, küzdjenek az állatok jogaiért, védjék a szenvedéstől és a bántalmazástól a cicákat. Alapítványuk kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet az ivartalanítás fontosságának kiemelésére is.

Ha cicát vennél magadhoz, gondolj az örökbe fogadható házi kedvencekre, válassz eladó macska helyett az utcáról megmentett, teljesen egészséges, örökbe fogadható cicusok közül. Az országos állatvédő együttgondolkodás az igazi állatmentő segítség!

Aki segíteni szeretne, az alábbi transzparens számlaszámon megteheti:

SK3409000000005138385241 – Slovenská Sporiteľňa

Tápot, cicaalmot vagy egyéb dolgokat egyeztetés után személyesen is átvesznek.

Facebook: OZ Mačičky Dunajská Streda – Podporujem kastrácie!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább