Jön az aktuális Klikk Out – 12 téma, amit ajánlunk figyelmedbe!

Januári számunk éppen abból a célból nem jelent meg, hogy a februárit előbb elkészíthessük, és ezúttal némileg bővített tartalommal, új szerzővel, új rovattal is jelentkezünk. Tessék parancsolni!

Editorial

Nívóvíz

„Karácsonyra kaptunk egy izmos pofont. Eddig csak féltünk, vagy még azt se, most végre jól meg is ijesztettek. Kellett. Már rég dobáljuk a szart a ventilátorba, de csak most pislog mindenki megilletődve azon, hogy mitől szeplős.”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

Autó

A szürke eminenciás

Jeep Cherokee 2.2. 4WD

„Megjelenése nem kelt nagy ámulatot, ugyanakkor azt is érezzük, hogy egy komoly autóval van dolgunk.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

Interjú Bugár Annával

Az a legnagyobb sikerem, hogy boldog vagyok

„Pesten élek és dolgozom, de nagyon örülök, hogy itthon is tudják, mivel foglalkozom, és erről nyilván ezek az előadások és a Jóban rosszban sorozat tehetnek. Itt legfeljebb az előadás előtt jelent ez némi stresszt, de amint elkezdődik, csak a pozitív energiát érzem, és nem azon gondolkodom, hogy most itt ül édesapám, édesanyám, a volt osztályfőnököm vagy a fogorvosom. :-)”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Interjú Sághy Péterrel

Dunaszerdahelyi, ki az Oxfordig is eljutott

A Csallóköz jó pár tehetséges emberrel büszkélkedhetett a múltban, és kihúzhatja magát a jelenben egyaránt. Többek között Sághy Péter miatt, aki egy dunaszerdahelyi születésű csodagyerek. A kémia megszállottja és praktizálója. Az aranykert ígéretes gyümölcse.

Szerző: Rásó Attila

Ezthallgasdmegë

A lelket utaztató zenevonat – Villáminterjú a GrooveTrain basszusgitárosával

„A funky a feketéktől jött, így egy nagyon derűs, pozitív zene, számunkra az életigenlésről szól. Ha mindenki csak egy kicsit többet foglalkozna azzal, ami boldoggá teszi és kevesebbet a kesergéssel, akkor egy sokkal szebb világban élnénk. Mi ehhez próbálunk egy hangyányit hozzátenni a magunk részéről, a koncerteken közvetített energiával.” (Szabó Laci, GrooveTrain)

Szerző: Kovács Ákos

Irodalom / Színház

Szóvicces irodalom / Színház? Kenyér mellé vacsorához ideális!

Új szerzőnk jegyzete irodalmi és színházi témában.

„Ki ne találkozott volna azzal a jelenséggel, hogy szidjuk a médiát, aztán otthon a négy fal között a képernyőre köpjük a diétás kólát a röhögéstől az Orrba-szájba Bukarest és ehhez hasonló műsorok láttán.”

Szerző: Mezei Máté

Vendéglőlesen

Hencz pub

„Viszonyítási alapként veszük figyelembe az öt évvel ezelőtti élményeinket, és megpróbáljuk ahhoz mérni az étterem fejlődését vagy hanyatlását. Úgy gondolom, érdemes lesz kicsit ismét megszellőztetni a meglátogatott vendéglőkben tapasztaltakat, melyek alapján új élményekkel teli rovattal szolgálhatunk…”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Dobai Bálint

Interjú Nagy Krisztiánnal

Múzeum nyílik a DAC-stadionban

„Reméljük, a múzeum tárlata folytonosan gyarapodni fog, és itt nem csak a múlt emlékeire, a dicső történelmünket felidéző tárgyakra és adatokra gondolok, hanem a jövőben elért sikerekre is: kupákra, serlegekre, egyéb trófeákra, melyeket remélhetőleg csapataink Dunaszerdahelyre hoznak.”

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: Jojo Samek

Klikkout shooting day

Erik Pačinda és Lukáš Čmelík

„Kérdésem: Pacsi, mit mondanál annak a meg nem nevezett újságírónak, aki anno azt mondta rólad, hogy egy csapatszellem nélküli metroszexuális vagy? (Csak nagy nehézségekkel fékezem a röhögést)”

Szerző: Poór Tibor / Fotók: Jojo Samek

Interjú Csiba Tiborral

A karatéban néha a sportdiplomácia erősebb, mint maga a tudás

„A pincében alakítottam ki egy 35 négyzetméteres edzőtermet, ott tartom a foglalkozásokat. Valójában ez a klub székhelye is egyben. Ha versenyre készülök, akkor abban az időszakban gyakorlatilag minden reggel hat órakor az otthoni edzőteremben kezdem a napot. Ilyenkor közel egy órát lent vagyok, aztán délután az iskolák valamelyikében folytatom az edzést.”

Szerző: Kiss Balázs / Fotók: Dobai Bálint

Baba-mama

Környezettudatos élet családosan

„Mire a fiam megszületett, már kialakult a szemléletem, megvoltak a rutinjaim, nem kellett semmin változtatnom. Amíg pelenkás volt, többnyire mosható pelenkát használtunk. Tiszta vízben fürdött, nem használtam mindenféle kencéket meg habokat. Most 2,5 éves, egyelőre vidáman dobálja a szemetet otthon bármelyik kukába a négy közül (vegyes, műanyag, papír és üveg), de idővel majd biztos tudatosul benne, melyik mire való. Ő már ebben nő fel, nagyon bízom benne, hogy ez a hozzáállás lesz számára a természetes.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Ugróczky Pityu

Február lánya

Uváček Andrea

Szerinted mi az, amire végre ráébredhetnének az emberek?

Hogy az irigység helyett inkább együttműködhetnének.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Jojo Samek

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább