Szólíts a neveden – A szerelem szép

Luca Guadagnino romantikus drámája 2017 legjobb filmjei között van. Négy Oscar-díjra és három Golden Globe-ra jelölték, de emellett számos más elismerést is elnyert.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Zsófia Feigl

A film hangulata magával ragadó, ez többek között a korai nyolcvanas évek fülledt, mediterrán tájának köszönhető. Minden megvan benne, ami egy igazi nagy nyári szerelemhez kell: csendes kisváros, ódon villa nagy terekkel, tó, kert, végtelen tájak, tánc és a lassan kialakuló, gyengéd szerelem.

Ahogy nézi az ember a képeket, szinte a bőrén érzi a nap melegét, a tó hűs vizét, az olasz ételek illatát, odaképzeli magát a mediterrán, zöld kertbe. A film még a hideg, esős februárba is elhozza a nyarat.

A zene a másik, ami magával ragadja a nézőket. A klasszikus zene, az italo disco és Sufjan Stevens kizárólag a fimhez írt dalai csodalatosan beleillenek a cselekménybe, szerves részét képezve annak.

A dalok mintha Elio gondolatait közvetítenék, erősítenék fel. Kiegészítik a kimondottakat, a megmutatott képeket, így még hatásosabbá teszik a történetben megjelenő érzéseket.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább