Anya, aki fél? 3 jó tipp, hogy elkerüld a bizonytalanságot!

Rendszerint nehézségbe ütközünk, ha olyan helyzetben kell vállalnunk a felelősséget, melyben bizonytalanok vagyunk. Egyszerűen egy belső konfliktust okoz a kudarctól való félelem, s emiatt elveszik az az energiánk is, melyet inkább a megoldásra kellene összpontosítanunk.

Egy anya, aki fél, nem túl eredményes.

 

S most az eredményességet nem is abban mérném, hogy sokat evett-e a gyerek, hány percet volt a levegőn, vagy hány programra jutottunk el aznap. Hanem abban, hogy milyen építőköveket tett le gyermeke szívében.

Teli félelemmel és bizonytalansággal a szívünkben mindannyian kevésbé érezzük biztosnak magunkat. Így észrevétlenül is kialakul egy ördögi kör, mely a félelemtől a bizonytalanságig, oda-vissza cikázik bennünk. Egyik a másikat élteti, jelenlétükkel egymást támogatják.

Íme 3 jó tipp, hogyan tedd biztosabbá a hétköznapjaid:

Szűrd ki a lényeget!

Igen, könnyű mondani. De próbáld meg azt, hogy a rosszmájú kritikát nem veszed fel. Kicsit csiszolsz a szúrós mondatok élén, kiszűröd a mondanivaló lényegét, megfontolod, majd vagy beépíted, vagy nem.

Bízz magadban!

Anyaként Te vagy gyermeked legbiztosabb pontja, az origo, melyhez minduntalan visszatér a gyerkőcöd. A köztetek lévő szeretet biztos talajon nyugszik, s ha ő nem is így nyilatkozik néla – mert a sértettség, elégedetlenség beszél belőle –, ez akkor is így van.

Tájékozódj!

Itt fontos az első tipp is, a Szűrd ki a lényeget!, ugyanis nem könnyű a mai információtengerben eligazodni és valóban megfelelő információkhoz jutni. Ha valami fontosról van szó, ne keress kerülő utakat, azonnal szakembert kérdezz.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább