Kukkants bele a májusi Klikk Out-ba, még mielőtt kézhez kapod!

Napok kérdése és megérkezik a májusi Klikk Out, adunk egy kis ízelítőt a tartalomból.

Editorial

Tanulni akar(j)unk!

„…a kritikus gondolkodásra való ösztönzés hiánya egy társadalom, azon belül akár több generáció szellemi színvonalát tartósítja, majd silányítja. Agyunk egy formalinban ázó preparátum, privát kirakatunkban önmagunknak mutogatott hulladék lesz…”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

Autó

Kabri-jó

Fiat 124 Spider Lusso

„…amikor előtted áll egy 140 lóerős, nyitott tetejű spider, és kezedbe nyomják a kulcsot, megfeledkezel a bőröd és a nap közti feloldhatatlan ellentétről…”

Szerző és fotók: Ugróczky István

Interjú a Cinemax vezetőjével

A mozi, és aki mögötte van

„Egyetlen forgalmazó van, amely nem szerzi be a filmekhez a magyar szinkront. Rengeteg mindennel próbáltuk már meggyőzni őket, küldtünk statisztikákat, hogy mekkora a különbség a magyar szinkronos filmek nézőszáma és olyanok között, amelyeket nem úgy vetítünk, de a vezetőség egyszerűen nem tudott velük megegyezni…”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Ezthallgasdmegë

Techno, az underground tánczene

„A techno még abból a világból származik, ahol nem számított a pénz, és a népszerűségi index is csak a politok körében volt menő. Egyetlen dolog pumpálta az emberekbe az életet: a zene. Aki kellően megnyílt a technozenének és beengedte azt, akár hat órát is táncolt önfeledten egy sötét klubban, hisz a zene pillanatok alatt magával ragadta”

Szerző: Kovács Ákos

Irodalom

Móricz Zsigmond – Az isten háta mögött

„Ami szembetűnő, hogy sokkal könnyedebben olvasható, mint Jókai vagy Mikszáth. Móricz műveiben alig találhatóak idegen kifejezések, így lábjegyzetektől is mentes. Már a kisregény címe sokatmondó – bevallom azelőtt én sem olvastam –, ezért találgatni kezdtem, vajon egy települést takarhat, avagy egy embert, akit istennek nem tetsző dolgot művelve, „kiátkoztak” a társadalomból.”

Szerző: Bögi Róbert

Vendéglőlesen

LorianS – Szentmihályfa

„Békabrekegés, kellemes madárcsicsergés, a tavaszi orgona illata és a ragadozó halak élet-halál viadalának csobbanásai „zavarhatják” meg azt a csendet, amely a mihályfai LorianS étterem halastóra nyíló teraszán érzékelhető. Mindez egy olyan festői környezettel párosul, amely már önmagában is félsiker az étterem hangulatkeltésében.”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Ugróczky István

I Love ECO

Kérdések az ivóvízről, amikre már te is kerested a választ

„Mindenképp fontos az egyének hozzáállása a vízvédelemhez. Mindenki sokat tehet ez ügyben. Első lépés, hogy meggondoljuk, mit öntünk ki a lefolyóba, illetve főleg faluhelyen hogyan és hova kerül a háztáji szennyvízgödör tartalma. Ezután el kell gondolkodni a természetben való viselkedésről. Nem járulunk-e hozzá a nem természetes anyagok vízbe jutásához. Fontos dolog a saját kutak fúrása is, mert ezekkel befolyásolhatjuk a talajvizek mozgását”

Összeállította: Szilvási Tibi

Sport

Egy feledhetetlen meccs élmény-beszámolója

„Valami elképesztő erő jön a vendégszektorból, ilyet nem észleltem hazai pályán sem. Sokáig próbáltam rájönni, miért. És nem jöttem rá. Vannak dolgok ég és a föld között… Az első félidő elképesztő. Ilyen letámadást még soha nem láttam a szlovák ligában, a csehszlovák ligában pedig ilyen pressingre nem volt kondi és edzői metodika sem.
Harmincöt percig bírták száz százalékra. Az alatt az idő alatt a mellettem ülő DAC-onlajnos, Milan „Cso tyi j.be, to cso hráme?” spontán értékelése fokozódott, és a végén már egy lélegzetvételre körülbelül háromszor hangzott el a szimpla „Cso tyi j.be?”

Szerző: Poór Tibi / Fotók: Fekete Nanu

Sport

Hodossy Tamás: „Erre a versenyemre vagyok a legbüszkébb”

„Az életemnek olyan szakaszában vagyok, amikor tudok időt szakítani erre a sportra. Szep-temberben kezdtem el a féléves speciális felkészülést, azóta mintegy 1600 kilométert lefutottam. Attila barátom tanácsára többfajta módon edzettem. Futottam hosszú és rövidebb távokat is, gyors szakaszokat és dombokon is. Januárban a gútai maratonon 3 óra 28 perc alatt értem célba, ami az eddigi egyéni rekordom. Ezáltal pedig szereztem egy nagy adag önbizalmat erre a versenyre, ami arra kellett, hogy egész biztos teljesíteni tudjam a távot, s a kérdés már csak az legyen, hogy milyen időeredménnyel.”

Szerző: Kiss Balázs

Szép

Női vonalak

„Drága hölgyeim, tisztában vagyunk vele, hogy nőnek lenni csodálatos, de olykor érzelmi zsákutcákba kerülünk, és jól jön némi használati utasítás az élethez. Hogy miként ragadjuk meg légies nőiességünk zamatát, hallgassuk meg néhány ízig-vérig nő tanácsát.”

Szerző: Poór Marianna

Baba-mama

Anyukaként is csak tevékenyen és kezdeményezőn!

„Büszkén mutatjuk be Horváth Melindát és Sebestyén Kittit, akik időt és energiát nem kímélve, kisgyermekes anyukaként a hétköznapi feladataik mellett is komoly karitatív tevékenységet végeznek, jótékonysági rendezvényeikkel számos segítő szándékú szülőt hoztak össze. Ezekről az eseményekről az érdeklődők a Bátraké a szerencse Faceboook-csoportban értesülhetnek.”

Szerző: Kürthy Judit / Fotók: Ugróczky István

Május lánya

Hipík Dominika

Mondjuk, kapsz egy elhagyatott, üres, emeletes épületet. Mihez kezdenél vele?

Pénzt szereznék a felújításhoz, hogy aztán egy kórházat tudjak nyitni.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Dobai Bálint

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább