„Keressük a szépet, mindenben meg lehet valahogyan találni…” – Almási Róbert emlékére

Vasárnap elhunyt Almási Róbert festőművész. Idén töltötte be 70. életévét, néhány héttel ezelőtt Dunaszerdahely díszpolgárának címével tüntették ki.

Almási Róbert a Nyugat-Szlovákiai Képzőművészek Szövetségének elnökeként is tevékenykedett, emellett tagja volt a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria kuratóriumának, illetve az ART Flexum mosonmagyaróvári művészek szövetségének.

A Klikk Out magazin március havi lapszámában vele készítettük nagyinterjúnkat.

„Mindig a természetből indultam ki. Igaz, hogy figurális kompozíciók vannak a képeimen, de mindenhol ott van a táj, és a figura bele van csempészve. Szóval ilyen játékosan tisztelem a természetet. És főleg a nőt, ami a természet elsőrendű alkotása” – mondta akkor.

Almási műveiben rendszeresen megjelent a női alak a természettel összekapcsolt kompozíciókban. „A természet elsőrendű alkotása. Ha nem volnának, akkor nem volnánk mi sem” – vallotta.

„Én optimista vagyok, szeretem a szépet. Ha minden harmonikus volna, az volna a legideálisabb. A lényeg, hogy magunkban higgyük el azt, hogy jobb lesz, vagy jobb, mint amit látunk, hallunk, olvasunk. Keressük a szépet, mindenben meg lehet valahogyan találni…”

 

– foglalta össze művészi hitvallását.

A teljes interjú Almási Róberttel elolvasható ITT.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább