Táncosok bálja Sikabonyban, ahol mindenki táncos lehet

Volner Nagy Melinda, akit Dunaszerdahelyen leginkább a Dunaág Néptáncműhely vezetőjeként ismernek, már évek óta foglalkozik a néptáncon kívül más táncokkal, tánctechnikákkal. Most lelkes baráti körével június 8-án különleges táncalkalmat szervez a Sikabonyi Közösségi Házban.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Jó látni, hogy Dunaszerdahelyen sokféle táncot lehet tanulni. A néptáncot két nagy múltú csoportban, a Csallóközi Néptáncegyüttesben és a Dunaág Néptáncműhelyben. De van szalszaklub, és az egyik magyar sztártáncos is működtet tánciskolát a városban. Aztán van még lehetőség autentikus argentin tangót és szvinget is tanulni és táncolni, illetve a Dunaszerdahely Táncklub keretében pedig több táncot is lehet tanulni. Hogyan léptél erre az útra?

Szerencsés véletlen folytán öt éve tanulok és táncolok szvinget. Három éve pedig tangózom egy másik, mondjuk úgy, véletlen folytán, de hozzá kell tennem, hogy vágyam volt megtanulni argentin tangót táncolni.

Azt szoktam mondani, hogy nem nagyon számítanak az évek, inkább úgy mondom, hogy igen nagy erővel és elszántsággal ekkortól komolyan foglalkozom ezekkel a táncokkal. Mint a néptáncban, itt is örök folyamatról van szó.

 

A Dunaág 2015-ös nyári turnéján Olaszországban találkoztam vérbeli dél-amerikai tangótáncosokkal. Találkozás, hatás, döntés, kitartás. Most ott tartok, hogy csoportos- és magánórákra, illetve speciális női tangótechnikára járok Budapestre. És mint táncoktató elhatároztam, hogy a saját köreimben is megpróbálkozom ezeknek a táncoknak az oktatásával.

Most a nálam tanulók-táncolók már kapnak tradicionális jazz- és balettórákat, táncklubot alapítottam felnőtteknek, ahol szvinget és tangót tanítok, valamint tánctechnikai- és testtudatfejlesztő edzéseket, sztrecsingórákat tartok.

A táncklub mellett pedig egy éve úgynevezett tánckafékat szervezünk. Ezek tanítással egybekötött táncestek, amelyek a táncolni vágyóknak és új érdeklődőknek nagyon jó szórakozási lehetőségek, és ahol nem mellesleg gyakorlásra is van mód. A táncház szvinges-tangós-latinos, egyszóval szórakoztató társastáncos változata.

A teljes interjú elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk weboldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább