Öljük meg Évát – Megszállottak viadala (sorozatajánló)

A BBC Amerika új nagysikerű sorozata Luke Jennings Villanell regénysorozatán alapszik. A magyar nézők számára az HBO kínálatában elérhető Megszállottak viadala két ambiciózus nő különös kapcsolatát mutatja be a törvény két ellentétes oldaláról.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Fűtő Zsófi

Villanell elegáns, luxusban utazó és mérhetetlenül intelligens. Emellett az oroszok által képzett bérgyilkos és pszichopata. Jodie Comer (A fehér hercegnő, My Mad Fat Diary) eddigi legerősebb alakítását láthatjuk. A sorozat nézése közben kicsit összezavarodik a néző, mert annak ellenére, hogy gyilkol – amit kifejezetten válogatott módszerekkel tesz – megszeretjük, bájosnak tartjuk, és néha még sajnáljuk is.

Eve ennek teljes ellentettje. Sanra Oh (A Grace klinika, Neveletlen hercegnő) remekül hozza a munkájában és a magánéletében egyaránt beporosodó MI5 alkalmazottat. Neki tűnik fel először Villanell „munkássága”, de miután senki sem hallgatja meg és egy gyilkossági szemtanú is meghal, elveszti a munkáját. Szerencséjére azonban Carolyn Martens, akit Fiona Shaw (Harry Potter) alakít, az orosz ügyosztályból hisz neki és a saját csapata élére teszi, akik tudtuk nélkül Villanell nyomába erednek. Ekkor kezdődik meg a két nő macska-egér párharca, amit nyolc részen keresztül követhetünk végig.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább