Tilajčík Imi emlékére: Egy este Az éjszaka fényei bűvöletében

Tilajčík Imi meg nem élt 64. születésnapját ünnepelték barátok, zenésztársak a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Bertók Pityu zenéje kíséretében pörögtek az emlékezés képei, melyekről visszaköszönt a mindannyiunk által tisztelt, elismert és szeretett zenész életének egy-egy pillanata.

Hodossy Gyula búcsúzott Imitől, s hogy az emlékezés ne csupán szavakban merüljön ki, beszélt arról a tervről, mely szerint a művelődési központ előtt szeretnének felállítani egy padot Imi emlékére, melynek terveit Lipcsey György, Munkácsy-díjas szobrászművész már el is készítette.

A színültig megtelt színházterem közönsége több visszaemlékezést, videót, képösszeállítást láthatott, valamint Imi barátainak csodálatos koncertjét hallgathatta. Felléptek: Bertók Pityu és Bertók Tóth Kati, Mezei Diana, a Haddelhadd, Špaček Gyuri, Menyhárt Dodi, Fehér Kornél, Szigeti Dezső (Egér), Molnár Márta, a Csavargók, Heinrich Maťo (Heňo), Vontszemű István (Tosi).

Az emlékkoncertet mi mással zárhatta volna a jeles társaság, mint Az éjszaka fényeivel, melyet Laterník László, a Flash zenekar frontembere adott elő.

Csodálatos este volt, zenével telt meg a színpad, szeretettel a szívek.

Mindenki szívében ott élsz, Imi, ragyogjanak rád Az éjszaka fényei.

A koncerten készült képgaléria megtekinthető a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább