Szárnyas hangya Káma-szútra! Ezért gáz, ha süket vagy a bioszhoz

23, 33 évesen, de ha már betöltötted 43-at is, akkor még cikibb, ha annyit sem tudsz a hangyákról, mint egy kisiskolás. És itt most nem is csak a biológia alapjairól van szó, hanem arról is, hogy a körülöttünk élő állat- és növényvilágot sem ismerjük. Még nagyjából sem.

Hogyan is akarhatjuk, hogy összhangban éljünk a környezetünkkel, ha annyit sem tudunk, hogy a kertben milyen gaz nő, milyen a talaj, amin a házunk áll, vagy épp milyen kártevők lephetnek el minket, az év egyes szakaszaiban?!

 

Mindebbe beletartozik a szárnyas hangya ismerete és azok nemi élete is. Ja, vagy nem? Mert hiszen róluk ugyancsak nem tudunk semmit. Pedig itt vannak a lábunk alatt, bármerre megyünk is. De sebaj, utánanéztem. A hangya latin neve formicidae. A méhek és a darazsak rokonai. Több mint 12 000 fajuk ismert. Petékkel szaporodnak, lárvákká, majd bábbá fejlődnek, s csak azután érik el az általunk is jobban ismert formájukat.

S hogy van-e nemi életük? Biztosan, hiszen nem fogynak ki az utódokból.

 

Válaszként ez a cikk ugrott fel elsőnek a keresőben, Szexelő szárnyas hangyák lepték el Szombathely belvárosát. Hm, na igen. Tudnak élni. Talán még az az említett Szárnyas hangya Káma-szútra is létezik. Hiszen ha már egy várost is képesek ellepni élvezetükben, biztosan nem unalmas, ahogy csinálják.

4+1 gyorstipp, hogy felkészültebb légy, ha egyszer azzal a kérdéssel állítanak eléd, mégis hogyan csinálják a szárnyas hangyák:

1. Figyelj jobban, ha otthon a kertről van szó. Ha merészebb vagy, akár be is segíthetsz.

2. Próbáld megérteni a növény- és az állatvilág körforgását, ok-okozati viszonyait.

3. Ne vond ki magad, ne zárkózz el a természet elől. Igyekezz te is a részévé válni!

4. Élvezd a szépségeit, legyen szereped környezeted építésében, ápolásában és gondozásában.

+ 1. Vállalj Te is felelősséget! Nevelj otthon növénykét és/vagy fogadj örökbe kisállatot.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább