Csak lazán: Jan Van Daele-el

A DAC sportigazgatójának néhány laza kérdést is feltettünk, íme a kérdezz-felelek.


Az alábbi interjút már megtekinthették videón, most álljon itt ennek a beszélgetésnek az átirata szövegesen is. Nagyinterjúnkat Jan Van Daele-el itt tekinthetik meg. 


 

Kérlek, mutatkozz be a KlikkOut TV nézőinek!

A nevem Jan Van Daele, belga vagyok, 30 éves. Végzettség szerint ügyvéd vagyok, de igazából most már egy fociklubot menedzselek.

Gyerekként mi volt az álmod?

Hogy egy fociklubot menedzseljek.

FIFA-t játszottál, vagy Championship Managert?

Championship Managert kb. tízéves koromtól.

PSV Eindhovennel?

Nem, az Anderlechttel.

Fociztál is?

Igen, fociztam, és nagyon szerettem, de tizenhat éves koromban úgy döntöttem, hogy abbahagyom, és inkább a tanulásra koncentrálok.

Más sportot is kipróbáltál a focin kívül?

Nem.

Milyen Szlovákiában élni belgaként egy magyar közösségben?

Nagyon érdekesnek találom. Úgy gondolom, hogy nagyon gazdag a nyelv és a kultúra. Nagyon szép a környék. Főleg ez a rész, a Csallóköz, a Duna és a természet gyönyörű. Szeretem a csendes helyeket, hiszen én is egy csendes belga kisvárosból származom. Éltem már nagyvárosokban, de nem tetszett annyira, mint amennyire az itteni környezet.

Mi a különbség Belgium és Szlovákia között?

Azt szoktam mondani, hogy Belgiumból Hollandiába menni megdöbbentőbb volt, mint Hollandiából Szlovákiába. Belgium és Szlovákia is katolikus ország. Néha az emberek nem igazán szeretik kimondani a dolgokat, és nagyon megválogatják a szavaikat, holott a hollandok nagyon nyersek. Belgiumban és Hollandiában ugyanazt a nyelvet beszélik, de teljesen más mentalitással. Nekem elég volt három évig ott lennem, nagyon nehéz volt. Aztán idejöttem Szlovákiába, és az emberek kedvesek, lazák és segítőkészek. Ez tetszik, és nagyra értékelem.

Hiányzik valami otthonról, ami mondjuk Dunaszerdahelyen nincs meg?

Szeretem például a belga hasábburgonyát – a nemzeti ételünket, az ételek közül csak ezt említeném meg. De nem mondanám, hogy sok mindent hiányolok, hiszen az itteni ételek fantasztikusak. Tíz kilót fel is szedtem, amikor idejöttem. A sörök és a borok is nagyon jók. Hogy hiányolok-e valamit Belgiumból? Nem sok mindent. Nagyon szeretek itt lenni.

Mi a kedvenc csallóközi ételed?

Csülök – azt nagyon szeretem, de ugyanúgy szeretem a pörköltet is.

A belga vagy a szlovák sör jobb?

Szerintem a szlovák sör egy kicsit erősebb. Főleg a Csíki Sör. Az első Csíki Sör, ami itt is volt a stadionban, nagyon erős volt, és úgy gondoltam, hogy a focihoz egy kicsit enyhébb alkoholtartalmú sör kéne, hogy többet lehessen belőle inni. Ha az ízét nézzük, akkor nagyon szeretem az itteni söröket, például a Csíki Sört is, szerintem jobbak, mint az ismertebb belga sörök, például a Stella Artois. Ezt a sört megtalálod az egész világon, de az itteniek szerintem különlegesebbek.

Ha bármelyik játékost leigazolhatnád a DAC számára, melyik játékos lenne az?

Nem számít a pénz?

Nem számít. Spanyolország!

Mindenki Messit vagy Ronaldót mondaná, de ők már öregek, úgyhogy nem lehetne sok pénzt kihozni belőlük. Azt mondanám, hogy talán Toni Kroos nagyon jó lenne.

Anglia?

De Bruyne.

Olaszország?

Dybala.

Franciaország?

Mbappé.

Szlovákia?

A válogatottból vagy az országból?

Az országból.

Nehéz kérdés. Szeretem Hanckot.

Esetleg a Slovanból Rabiut?

Nem, Rabiu ingyen sem kéne.

Szerinted kik lesznek a vb-n a TOP 3-ban?

Brazília, Franciaország és Belgium.

Ki lesz a gólkirály?

Griezmann.

Ki lesz a vb legjobb játékosa?

Szerintem Eden Hazard mindent meg fog tenni, hogy ő legyen.

Köszönöm szépen az interjút.

Köszönöm szépen!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább