Ultimate sorozatajánló – Dráma és akció!

Sok a szabadidőd nyáron és hasznos szórakozással szeretnéd eltölteni? Épp vársz a kedvenced új évadjára vagy be is fejezted? Úgy érzed, hogy mindent láttál már? Akkor ezt a listát neked találtuk ki. Merüljünk el a sorozatok csodálatos világában!

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Nagypál Levente

Dráma

Tizenhárom okom volt  13 Reasons Why

Érzelmileg labilis vagy? Nem szívesen beszélsz magánéleti problémákról és más lelki világa hidegen hagy? Szeretsz elbújni a nehézségek elől? Akkor vagy kerüld el alanyunkat, vagy azért nézd meg, hogy ezeket kiküszöböld, ugyanis a sorozat napjaink egyik legégetőbb problémájával foglalkozik: az öngyilkosággal.

A történet szerint Hannah Baker (Katherine Langford) véget vetett életének, ezen tettét kiváltó okokat pedig halála előtt felvette pár magnókazettára, ami körbejár azok között, akik közbenjártak a lány halálában. Főszereplőnk, Clay Jensen is megkapja az anyagokat, ez pedig azt jelenti, hogy neki is része volt a szörnyű elhatározásban. Hősünknek azonban a lány többet jelentett puszta barátnál, ezért fájdalmasan lassan hallgatjuk végig a felvételeket, miközben az önmagát és másokat marcangoló Clay személyiségét is megismerhetjük. Durva, lélegzetelállító, fájdalmas remekmű.

A szolgálólány meséje  The Handmaid’s Tale

Jelen alkotást szintén az HBO hozta tető alá, méghozzá egy újabb könyvfeldolgozás képében. A szolgálólány meséje egy disztópikus jövőben játszódik, ahol a kormány hatalma szépen lassan kettétört, és egy teljesen új rendszer vette kezdetét: egyfajta szektás diktatúra képében.

Rengeteg furcsa szabály, törvény és büntetések közepette próbál érvényesülni Offred (Elisabeth Moss), aki termékenysége miatt szolgálólány lett, tehát gazdag párok gyermekeit hivatott világra hozni. A cselekmény nagyon lassan szövődik, de ha egyszer elkezdi az ember, folyamatosan sodorja magával.

Akció

Tabu  Taboo

A Tabu egy Tom Hardy főszereplésével készült sorozat, mely az ipari forradalom korának mocskos Londonába kalauzol el bennünket. James Delaney visszatér Afrikából és vele a halálból, hogy birtokba vegye örökségét: egy földterületet, amiért az angolok és amerikaiak is ölni tudnának. Ha kell, ezt meg is teszik; hősünknek állandó éberségre van szüksége ebben a kegyetlen játszmában. Tapasztalatait felhasználva igyekszik helyreállítani apja örökségét.

Saját készítésű sorozatában Tom Hardy nem szórakozik, kőkemény akciózást és drámát láthatunk tőle, hiszen ezt a szerepet önmagára öntötte. Ha szereted a stílusát, semmiképp ne hagyd ki!

Gotham  Gotham

Képes vajon egy sorozat megreformálni egy elfuserált szuperhősuniverzumot? Ha nem hiszed, járj utána! A Gotham Jim Gordon felügyelővel a középpontban tárja elénk a bűn városát – Batman előtt. A széria nem a DC által épített filmuniverzumhoz kapcsolódik és nem is képregényeket dolgoz fel, alapja csupán a szereplők, akiket ismerünk.

Megismerhetjük a fiatal Bruce Wayne-t, Pingvint, Madárijesztőt, Jerome-t és Jeremiah-t (akik igazából Ledger óta a legjobban alakították az őrült bohóc szerepét). Tehát mindenképp el kell határolni a filmektől és a helyén, egy önálló alkotásként kezelni. Amúgy meg izgalmas, grandiózus és fenomenális, mi tart még vissza?

További sorozatok ezekből a műfajokból az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább