Ezt nem tudja a legtöbb férfi: felfelé élni!

Müller Péter azt írja, a régiek még tudták, hogy „felfelé kell élni”. A mai férfiak miért nem tudják ezt? Ha megtartják magukat igaznak, becsületesnek, erényesnek, egyúttal fent tartják magukat. Felemelkednek a lesüllyedés helyett. Fent lesznek, fent, abban a varázslatos éterben, amiben még léteznek a királyfik és királylányok is. Ott, ahol még a királyfik is hitték: egy magasztosabb lét a cél.

S most kik ezek a férfiak itt körülöttük? Ez a sok izom és erő kemény harcot vív a természettel. Főleg a maguk természetével. „Harc mindhalálig!” – üvöltik, s egymás torkának esnek egy-egy jobb cupákért.

 

Közben pedig mintha savaztak volna a kertjükben, úgy halnak ki mellőlük a barátaik, úgy hidegül el tőlük a családjuk. Így válnak antipéldaképpé, és így teszik tönkre az eddigi, gondosan felépített életüket – visszafordíthatatlanul.

Parádéztok a sétányokon, szeditek fel a finom barna testszínt, izmoztok a kistrikóban, villanjon a tetkó, virítson a fuksz, de az óra és a slusszkulcs is legyen azér’ menő.

Lehet titeket szeretni? Tényleg szeretve érzitek ti magatokat? Biztos? Nehéz kérdések ezek. De ha úgy tesszük fel őket inkább, hogy ki/mi az, aki/ami szerethető? Akkor tudjuk is a választ: aki/ami számunkra szép. S Ti, Férfiak, a kistrikó és izomréteg alatt, mennyire vagytok szépek?

Egy férfi sorsfeladata, hogy férfi legyen. Ha már férfi lett. Ez egy remek esély arra, hogy a megadatott erővel, hatalommal, rátermettséggel a fentit szolgálja. De legalábbis megköszönje. Megköszönje azt, hogy férfi lehet, s hogy az erő és a hatalom is megadatott.

Sosem késő felfelé élni! Itt az idő

a jót választani a rossz helyet,

az izagat a hamis helyett,

a erényt a mocsok helyett,

a gerincet a puhatest helyett,

a szívet a pénz helyett,

a szerelmet a virítás helyett,

s magadat a kirakati bábú helyett.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább