Rockkörkép

Szösszenetek a nagyszínpadról

  • A sörsátrak környékén a közízlés kezdi megalapozni önmagát. A töménytelen mennyiségű sör hatására már fel-felhangzik a tömegből elvétve egy-egy „osszijááán” felkiáltás. Lesz még ebből rockfesztivál!
  • Van jövője a térség gasztronómiájának! A Leander Kills zenekarnak ugyancsak bejött a csallóközi „kecsuposlángos”

  • Büszkén diagnosztizálható, hogy a Rockfeszt nagyszínpadán a Depresszió olyan koncertet csapott, hogy az első sorokban pogoaerobikozó közönség endorfint izzadt tőle.

Fotók: Danics Roli

A Rockfeszt immáron sokadjára látja vendégül színpadjának deszkáin a Depresszió zenekart, de elmondható, ma is tökéletesen hozzák a tőlük megszokott szintet. Figyelem!

Itt aztán nincs lazsálás, a zenekar szokásához híven a színpadról irányítja közönség látszólag féktelen tombolását. Mindenki meg lesz mozgatva a pogóban, és hát mit nekünk pár kilazult fog és sajgó nagylábujj, ha csak a zene!

Kedves anyukák, ne tessék félteni a gyereket, ha szutykosan megy haza, nem verekedett az, hanem csak jól érezte magát! Tessék kérem idejönni, tessék kérem énekelni, oszt jó lesz meglátja! 

 

  • Hölgyeim és uraim, elvtársak és elvtársnők a színpadon a munkásosztály és az értelmiség kedvenc zenekara, a P. Mobil!

Nem egyszerű dolog az embernek egy olyan zenekarról tudósítania, akiknek munkássága meghatározóan hatott a zenei ízlésére. Így vagyok én is a P. Mobil zenekarral és a mai koncertjükkel a Rockfeszten. Folyamatos identitásválságban küzdök önnön státuszommal ezen a koncerten, másodpercenként ugrálok a tudósító és a rajongó közt.

Szinte órát lehetne igazítani a fiúkhoz, hisz a fülem hallatára beszélték itt a backstage-ben, hogy mikor és hogyan lépnek színpadra. Ez önmagában még nem volna annyira nagy dolog, de az, hogy a koncertjük nem igényelt semmiféle hangulatbéli felvezetést, az már magáért beszél.

Fogta magát hat ember, felszaladt a színpadra, és az első dallal már meg is vették maguknak a közönséget, meg engem is.

 

Mit érezhetnek akkor azok az „öregrockernemvénrocker” arcok, akik megélhették az úgymond, fénykorát ennek a maga műfajában legendának számító zenekarnak? Mikor a koncert közben előkerül a térkép alakú gitár, és felzúg az orgona, egy pillanatra meg kell álljak az írásban, kiélvezve a képzelt nosztalgiát egy olyan élmény után, amit valójában nem is ismerhetek. Bravó P. Mobil!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább