10 retró magyar sláger a ’90-es évekből

A legendás kilencvenes évek a magyar zeneiparban is otthagyta a lábnyomát. Ma már sokszor jókat derülünk a zenéken és a videoklipeken, de az akkori bulikban hatalmas ováció fogadta a slágereket.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Ezekből próbáltuk összegyűjteni és megvizsgálni a 10 leghíresebbet.

Happy Gang – Kérek egy kulcsot a szívedhez (1996)

A „Boldog banda” egy a sok ’90-es években létrejött fiúzenekar közül, ám a maguk módján mégis egyediek a srácok. Szövegeik már-már versnek beillő költői eszközökkel tarkított, általában szerelmes sorok. Egyediségüket talán pontosan ez a líraiság adja – ezek a sorok pedig, ha ilyen sármos fiatalemberektől hangzanak el búgó hangon, kigombolt ingben lötyögve, bizony meg tudják dobogtatni a női szíveket.

Carpe Diem – Álomhajó (1997)

Élj a mának, avagy Carpe Diem! A formáció Álomhajó című dala is ezt az üzenetet adja át. Talán az egyik legnagyobb bulizós szám a kilencvenes évekből, minden disco elengedhetetlen dala volt. Érdekesség, hogy a Dél- Afrikában forgatott klipben szereplő hölgy (Funnah Fanny) helyett Stefanidu Janula énekelt.

Hip- Hop Boyz – Megbántottak (1997)

Ismét egy fiúbanda, ám ez már a Happy Ganggel ellentétben kicsit pörgősebb stílust képvisel. Míg a dalszövegben elmesélik, hogy egy komoly szakítás után már túl vannak a fájdalmakon, a klipben lévő tánc koreográfiája erről igyekszik elvonni a figyelmet. Mutogatások, ugrálások mindenféle helyszíneken, jelmezekben. Igazi kilencvenes évek.
Ma már egy jobban sikerült farsangi bulin sem látunk ennyi színes és értelmetlen hacukát, de akkor ez teljesen normális volt.

További slágerek az f21.hu-n!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább