Sorozatajánló: A viszony (The Affair) – Ilyen egy jó viszony?

A viszony című sorozat sokakban felborzolja a kedélyeket. Aki ismeri, azért háborodik fel, aki nem, azért. Az első évad túlfűtött szexualitása és mély helyzetrajza után a többi már csak hab a tornán. Nem hisszük, s később sem merjük elhinni, hogy lehet-e még csavarni a történet tekervényességén, de hamar rá kell jöjjünk, hogy igen. Persze, hogy igen.

Ebben a drámában az az egyik legmeghatározóbb vonás, hogy nincs benne egyértelműen jó, vagy rossz karakter. Egyedül különféle motivációk vannak.

Vágyak, akarás, érzelmek, s azok kivetülései ütköznek egymással. Ezek pedig olyan reális konfliktusokká generálódnak, amik a saját életünkből is ismerősek lehetnek. Talán ezért is érezzük közelállónak. Mert ha ténylegesen nem is, a vágyaink szintjén mi magunk is megéltük már ezeket.

The Affair

 

Alkotók: Hagai Levi, Sarah Treem

Szereplők: Dominic West, Joshua Jackson, Ruth Wilson, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jaden Sand.


 

IMDb: 8,0

Rotten Tomatoes: 85%

 

A főszereplők a maguk módján mind jó emberek, annak ellenére, hogy mégis egy titkos viszony férkőzik az életükbe.

Belső harcaik külső harcokká is válnak. Egy szexuálisan túlfűtött, mégis kiéhezett háromgyermekes apa, egy anya, aki gyászolja a kisfiát, mert fulladásos halált halt, egy feleség, akinek jó, de unalmas élete van és próbál kiteljesedni, valamint egy férj, aki mélabúsan belekényelmesedett a maga kis életébe, így egyre kevesebbet tesz a körülötte élőkért.

A sorozat különlegessége, hogy egyes jeleneteket teljesen más szemszögből is megnézhetünk.

 

Egyet a feleség, egyet pedig a férj szemszögéből. Nagyon érdekes, hogy mennyire máshogy éltek meg egy-egy beszélgetést, egy-egy szexuális együttlétet, vagy bármely hétköznapi eseményt. Olykor ugyanaz a történés egy teljesen más dialógusban szólal meg, más díszlettel, más kosztümmel, más jelenlévőkkel és teljesen más hangulattal.

A napokban fejeződött be a negyedik évad, amit – előreláthatólag – nem fog követni másik. De megnyugodhatunk, ugyanis az utolsó részben a tekervényes szálak mind elsimítódnak, a rendezetlen elemek a helyükre kerülnek, a kérdésekre pedig mindannyian megkapják a válaszukat.

Ajánlom mindazoknak,

– akiknek egy kis izgalom kell az életükbe,

– akik szeretik az életszagú drámákat,

– akik szeretik az átfogó karakterábrázolást,

– akik nem rettennek vissza a dolgok nevükön nevezésétől.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább