Senki másnak nem kell lenned, ahhoz, hogy Valaki legyél, aki Bárki lehetne Mindenki közül – Mr. Nobody (2009 / filmajánló)

Ismeritek azt az érzést, amikor az ember csak megáll, körülnéz és elkezd azon gondolkozni, hogyha a döntéssorozat egyetlen elemét másképp választja meg, akkor vajon hol tartana. Előrébb? Vagy éppen ellenkezőleg? Megspórolható lett volna néhány szenvedős szituáció vagy akármilyen formában is, de szükségszerűen más alakot öltve ugyan, de kikerülhetetlenek? Mennyire van befolyásom a saját életem alakulásába? Tőlem függ minden vagy én vagyok függvénye a körülményeknek?

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Képzeld el, hogy egy szekrény előtt állsz! Számos fiók közül azonban a valóságban csak egyetlen egy tartalmát ismerheted meg tüzetesen. A többi örökre zárva marad. Mi történik, ha azt mondom, hogy lehetőséget kaphatsz belekukkantani a többibe is? Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, az összesben az életed valamely lehetséges változata rejtőzik. A döntéseid határozzák meg az egyes helyzetek végkimenetelét. Egyik sem jobb, mint a másik, viszont nincs két egyforma. A kapcsolódási pont viszont nem elhanyagolható köztük, hiszen te magad vagy az. Nem korlátoz bennük sem idő, sem tér, de még csak a „szereplőgárda” sem. Egyetlen egy befolyásoló tényező van: a döntés, ami minden esetben a tiéd.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább