Amikor azt hinné, a gasztronómia már nem tudja meglepni

PR-cikk

Egymásra épülő apró tényezők jelentik azt a többletet egy-egy vendéglátóhelyen, amely meggyőzi az embert, és egyszeri látogatóból visszatérő vendéggé varázsolja.

Raktárunk november 2-án nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt. Ügyfeleink, üzleti partnereink regisztráció esetén hűségkártyát kapnak, mellyel a jövőben kedvezményre jogosultak.

A cikk megjelent a Klikk Out 2018/10. számában.

Ezek a faktorok a dizájnból mint a vendéglátóhely és a vendég közti első találkozási pontnál kezdődnek, majd folytatódnak a személyzettel, amely minden esetben a hely szócsövévé válik a megszólítástól kezdve a magatartáson és gesztusokon, a kiszolgálás minőségén keresztül egészen a búcsúig, míg az élményről kialakított összképhez nagyban hozzájárulnak az olyan részletek, melyekre felfigyelünk, többek között az asztalokon. Anyagok és eszközök, melyeket megérintünk, közelebbről is szemlélünk, és melyekből elfogyasztjuk a felszolgált ételeket, italokat.

Mint az már korábbi cikkeinkből is kiderült, az INPORTANTE ügyel arra, hogy alfától omegáig működésbe hozza a vendéglátóhelyeket a kisebb puboktól, kocsmáktól, kávézóktól kezdve az éttermeken és panziókon át egészen a nagyobb kapacitású hotelekig, szállodákig.

Hadd mutassunk be segítségükkel ezúttal a tálalást érintő három termékcsoportot, három anyagon keresztül!

 

ÜVEG

A német Schott Zwiesel poharaival összefüggésben semmi nem meggyőzőbb, mint egy bemutató arról, mennyire ellenállnak a törésnek. A cég csaknem 150 éves múltra tekint vissza, míg mai sikereit elsősorban a Tritán Kristály technológia alapozza meg, melyet 2002-től alkalmaznak, fejlesztenek.

„Ezeket a poharakat előbb emelik el, minthogy összetörnének” – emlékeztet Peter Tóth, az Inportante kereskedelmi igazgatója.

 

A technológia lényege, hogy ólom-oxid helyett titánt és más anyagokat használnak a kristály gyártásánál, a többi részletet azonban hétpecsétes titok védi. „Statisztikailag kimutatták, hogy míg egy hagyományos pohárból ötöt összetörnek, addig a Schott Zwiesel termékeiből mindössze egyet” – teszi hozzá, a poharak mindemellett ellenállóbbak a karcolással és a kopással szemben is. Legyen szó tehát kisebb vagy nagyobb forgalmú vendéglátóhelyekről, a költségeken ez mindenképpen megmutatkozik. Különösen úgy, hogy a Schott Zwiesel poharai nem drágábbak, mint az azonos kategóriába tartozó hagyományos kelyhek.

A gyártó minden típusú italhoz gyárt poharat, és ügyelnek arra, hogy azok mérete, formája és súlya harmóniát teremtsen, és a fogyasztás élményét szolgálja.

FÉM

„Az evőeszközök terén mindenekelőtt azok anyaga számít, emellett a vendéglátóhely besorolásától függően azok mérete és súlya, mely az exkluzivitásukról árulkodik” – figyelmeztet Peter Tóth.

Aki a vendéglátóiparban tevékenykedik, bizonyára ismeri a legmagasabb szintet képviselő hotelek, éttermek bútorokon kívüli berendezéseivel és felszerelésével foglalkozó SVING vállalatot, melynek régióbeli partnereként tevékenykedik az Inportante.

 

Az evőeszközök területén a SVING a teljes skálát lefedi saját márkás termékeivel, melyeket az elavult alumínium helyett már króm-nikkel bevonattal látnak el. Ez egyrészt a karcolásoktól is védi az eszközt, másrészt ellenáll a mosogatógép által gyakorolt hatásoknak is.

A magasabb kategóriájú éttermeknek ajánlhatóak ugyanakkor a WMF gyártó termékei, melyek hossza, vastagsága és súlya is markánsabb megjelenést biztosít.

PORCELÁN

„Nagymamáinknál még találunk olyan porcelántányérokat a kredencben, melyeken megfigyelhetjük a Praha márkajelzést. Ez a legrégebbi cseh hagyományokat őrző gyártó, amit ma úgy hívnak: G. Benedict” – magyarázza az Inportante kereskedelmi menedzsere. A G. Benedict termékeit megtaláljuk a szlovákiai fürdővárosok hoteljeiben, de például a pozsonyi Holiday Innben is.

A SVING és rajta keresztül az Inportante kínálatában ugyancsak fellelhetünk olyan, a közepesen magas kategóriába tartozó porcelángyártók termékeit, mint a német Tafelstern, a Rosenthal vagy a Bauscher.

„Amikor ezeknek a porcelántányéroknak a tartósságát próbáltuk bizonyítani, akkor mást nem kellett tenni, mint kipróbálni, mi történik, ha hosszabb időn keresztül csörömpölve egymásra helyezzük őket. Ebből ugyanis rájöhetünk, meddig használhatóak. Mivel ezeknél a termékeknél kétszeres égetés történik, miközben a két égetés közt viszik fel a színt, sokkal tartósabbak, nem karcolódnak” – fejti ki Peter Tóth.

 

A Tafelstern Noble China kategóriájába tartozó porcelánjait emellett úgy erősítik meg, hogy törés esetén szilánkok ne hasadjanak le róla. Ha az anyag elveszti konzisztenciáját, egyszerűen kettétörik, ezáltal sokkal biztonságosabb is.

Egy másik fontos tényező az általuk gyártott porcelán abszolút fehér színe, ami kiemeli a rajta tálalt étel látványát.

[td_smart_list_end]

„Az étel egy szép tányéron, kiváló evőeszközökkel, továbbá egy gyönyörű és mindenekelőtt megfelelő pohárba töltött bor vagy egyéb ital minden kétséget kizáróan sokkal jobban fog ízleni a vendégnek. Ez a gasztronómia alfája és ómegája” – vélekedett Peter Tóth.

 

Maradjanak velünk, következő számunkban innen folytatjuk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább