Szeretjük az allergiánkat. De miért is?

Azt hiszem, hogy szeretünk allergiásak lenni! Miért? Mert ismerjük, megszoktuk. Felismerhetőek a tünetek, s leggyakrabban nem is olyan komolyak, hogy maguk alá temessenek. Tudjuk az okát, meghatároztuk és így el is kerülhetjük. Feltéve, ha ügyesen nyakon csíptük.

Minden más olyan bizonytalan.

 

Ha már rámutattunk az érzékenységünkre, akkor kikerülhetjük az okozóját. Ételallergia esetében pedig helyettesíthetjük – legalábbis megpróbálhatjuk. Keményen fáradozunk azon, hogy megtaláljuk a tökéletes megoldást. Amennyiben megvan, tapsikolunk és a végletekig kiélvezzük, mondván, ezt lehet.

Érdekes az a biztonságérzet, amit a helyettesítők, illetve az allergia elleni készítmények adnak, ugye? Miért érezzük magunkat mégis védve, lefedve, ha a testünk alapvetően kiszolgáltatott?

 

Újra az a válaszom: ezt legalább ismerjük. Minden más bizonytalan. A misztikus, hirtelen ránk törő fej- és hasfájások, a fogfájásról nem is beszélve, mind megfoghatatlanok, ezer oka lehet mindnek együtt, de akár egyenként is. Amit viszont ismerünk, abban szépen kényelmesen elhelyezkedhetünk és együtt élhetünk vele, egymás kezét fogva, kiegyensúlyozottan, trallalázva.

De sajnos sem a gyógykészítmények, sem a helyettesítők nem gyógyítanak ki belőle véglegesen, tehát a testünk alapállapota nem változik attól, hogy mindenféle csillapítókat és kiegészítőket szedünk.

Ha viszont elhagyjuk, akkor elveszítjük azt a biztonságérzetet, amit a hétköznapokban adtak. Nem bátorítok senkit sem arra, hogy bármilyen készítményt mellőzzön, csupán arra hívom fel a figyelmet, hogy magunkra, mint Egészre gondoljunk. Annak ellenére, hogy a nyugati orvostudomány darabonként vizsgál, szétszed, összerak, belepiszkál, átállít, mi Mi vagyunk. Így egyben, Egy egészben.

Ne feledd, hogy tenni magadért nemcsak annyiból áll, hogy beveszel pár tablettát. Szeresd a tested, sétálj sokat, fordíts időt magadra, amikor átélheted az Én-élményedet. Ha kell, lopd el azt az időt. Hidd el, megéri!

A biztonságérzet Benned van, s ha pillanatra el is veszítetted, nincs semmi más, ami ezt visszaadhatná, csupán Te magad!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább