Csak még egy mesét! – Zuhanás filmajánló

Aki szereti a kalandos meséket és a gyönyörű látványvilágú filmeket, annak Tarsem Singh kevésbé ismert, Zuhanás című filmje remek választás lehet.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre. Az interjú szerzője: Szőnye Alexandra.

Tarsem Singh neve elég megosztónak számít a filmiparban, eddigi alkotásai kizárólag megosztó vagy rossz fogadtatásban részesültek; egyedi, önálló stílusa azonban vitathatatlan. Több kisfilm és videoklip után (a nevéhez fűződik például az R.E.M. Losing My Religionje) az első nagyjátékfilmje, A sejt 2000-ben jelent meg Jennifer Lopez főszereplésével. Singh összesen öt filmet rendezett eddig, a legkedvezőbbnek mondható kritikákat a 2006-os The Fall, magyarul a Zuhanás című filmjével nyerte el, ami véleményem szerint magasan a legjobb alkotása és egy kifejezetten alulértékelt rétegfilm.

A Zuhanás alapjául egy bolgár mű, a Yo ho ho (1981) forgatókönyve szolgált,

 

azonban az érdekes történet mellett egyértelműen Singh legnagyobb erőssége, a vizualitás teszi különlegessé a filmet. A Zuhaná segy Los Angeles-i kórházban játszódik az 1920-as években, ahol egy (zuhanás által) megsebesült kaszkadőr elkezd történeteket mesélni öt mitikus hősről egy másik betegnek, egy törött karú kislánynak.

Az interjú további részei elolvashatók az f21.hu-n

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább