Úton a decemberi Klikk Out, mutatunk belőle 12 cikket!

Címlapkép: Mert nőnek lenni jó / Bartalos Tóth Iveta és Mészáros Krisztina

Lassan itt az év vége, rövidesen már kezedbe foghatod idei utolsó lapszámunkat is. Addig is viszont hadd mutassuk meg Neked, miről is olvashatsz benne.

Szemezgess kedvedre!

 

Editorial

Legyen egyszer ez az ország méltó Hedvighez

„Nem találok személyt, aki a becsületes kitartásával többet adott volna ennek az országnak erkölcsileg, mint Hedvig. Ja, Kuciak és kedvese. A gyilkosságuk után ez az ország új esélyt kapott arra, hogy méltó hely legyen az életre, és hogy egyszer kimondhassuk – ez az ország méltó Hedvigre. Éljen vele!”

Szerző: Poór Tibor / Borítóterv: Gocoň László

Interjú a Mert nőnek lenni jó-események moderátoraival

Választott szerep az anyaság, de nem mondhatsz fel!

„Ha valaki van olyan önismereti szinten, hogy belátja, nem ebben fog tudni kiteljesedni, vagy neki ez az út nem adott, mert nincs meg hozzá a megfelelő partnere, és anélkül nem akarja bevállalni, vagy éppenséggel valamilyen betegség miatt úgy érzi, hogy erre nem lenne képes, akkor ezzel neki meg kell békélnie, és ha ezt elfogadta, akkor át tudja az okokat adni a környezetének is. Minden nő szembesül ezzel, akár férjnél van, akár párkapcsolatban, akár nem, hogy mikor jön már a gyerek, és ha megszültél egyet, mikor jön a következő. Sokan nincsenek megbékélve ezzel és nyomják őket az anyaságba…”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: MNLJ

Autó

Ami jó, az jó – Mercedes Benz C 200 4 matic

„Mi mást is várhatna az ember egy Mercedestől?! Kényelem, komfort és elegancia. Kívül és belül.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

Ezthallgasdmegë

A melegítés művészete

„Amikor világszcéna egyik legelismertebb előadója, John Digweed Magyarországra látogat, csak és kizárólag a magyar Chriss Ronsont kéri, hogy játsszon előtte. Hernan Cattaneo egész estés fellépését a szintén magyar Poli indítja be. De nekünk nem kell messzire mennünk, ha jó warm up DJ-t akarunk hallani. Dunaszerdahelyen két fiatalembert is szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotó: Ugróczky István

Elmélkedő

Winter is here! Decemberkedés…

„Mire december derekára érünk, addigra az emberek nagy része lábon kihordott agyvérzéssel szaladgál boltról boltra, és már legalább kétszer undorodott meg a karácsonyi zenéktől. Sokak számára ezért veszti el a karácsony a hangulatát…”

Szerző: Mezei Máté

Irodalom

Móricz Zsigmon: Úri muri

„Móricz hősei különleges egyéniségek, mély érzelmekkel, erős szenvedélyekkel, és nagyratörő vágyakkal. Ezek vagy bekövetkeznek, vagy bevégeztetnek. A cselekmény generálja az izgalmakat, és kikéri magának a valóságot.”

Szerző: Bögi Róbert

Kreatív

The MNU Story – Interjú Németh Zoltán graffitiművésszel

„Németh Zoltán (1981) / MNU Salgótarján szürke és romos utcáiról indult, mint másodgenerációs graffitiművész. A kezdeti évek – egészen máig – végigkísérték munkásságát. Az alkalmazott grafika világába 2001-ben csöppent bele, amikor Budapestre költözött. Díszletépítéssel, látvány- és grafikai tervezéssel kezdett foglalkozni, ami határozott lökést adott számára ahhoz, hogy átlépve a graffiti korlátait egy igazán sokoldalú képzőművész váljon belőle anélkül, hogy gyökereit hátra hagyná.”

Szerző: Trikk.sk

Elmélkedő

Egy est Tibikével

„A fiú édesanyja, Gyöngyi elmondta, mi minden megvalósításához lett óriási segítség az akció által gyűjtött pénzösszeg. Apropó, Ildikó ezen az estén átadott egy újabb adományt, tehát aki szeretne adakozni, csak tessék, a futással nem fejeződött be a jótékonykodás Tibike számára.”

Szerző: Poór Tibor / Fotók: Juraj Benkóczky

Utazás

Pivo, fotbal, revoluce…

„Az úgy volt, hogy még az állomáson leöntöttem magam kávéval, mert közben azon morogtam, hogy megégette a nyelvem. Viszont amíg harminc perces késéssel elindult a buszunk, teljesen beleszáradt a folt nadrágomba, úgyhogy a sofőr előtt már nem kellett lepleznem bénaságomat. De ami a lényeg, hogy megérkezés után tíz perccel már egy finom pilsenivel hűtöttem magam.”

Szerző és fotók: Kiss Balázs

Baba-mama

Varázslatos feltöltődés a baba-mama klubban

„Molnár Karácsony Emőke diplomás csecsemő-, és kisgyermeknevelő, korai fejlesztő pedagógus, babamasszőr, baba-mama klubvezető, bébiszitter-közvetítő, aggódó anya, feleség, háziasszony, maximalista, nyughatatlan, minden lében kanál nő. Ezt írta magáról Emőke, amikor megkértem, mutatkozzon be a Klikk Out olvasóinak. Én még azért hozzátenném, hogy nagyon jó a humora is. Négy évvel ezelőtt pedig baba-mama klubot hozott létre Szerdahelyen.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Ugróczky István

Szép

Férfi virtus, női erő

„Képzeld el, hogy te vagy a Hold, az éjszaka bolygója. Fentről világítod meg a földet, az égbolt az otthonod. Melegséget és fényt árasztasz. A termékenység forrása vagy, a világegyetemet mozgató kozmikus erő. Belőled indulnak a visszatérő és ismétlődő természeti folyamatok, ciklikus változásaiddal és átalakulásaiddal a női princípiumot hordozod magadban.”

Szerző: Poór Marianna

December lánya

Pónya Viktória

Mi volna az a tíz szó/fogalom, amivel Te jellemeznéd a karácsonyt?

Család, szeretet, ajándék, hó, rengetek étel, tipikus karácsonyi zenék, díszítés, öröm, vásárlás, figyelmesség

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Fekete Nándor

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább