Grimm-mesék modern pszichothrillerben – Mondj egy mesét (sorozatajánló)

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Fűtő Zsófi

2018 októberében debütált Magyarországon az HBO forgalmazásában Mondj egy mesét címmel a CBS legújabb, Mexikóból adaptált pszichológiai thrillere, ami három klasszikust, a Három kismalac és a farkas, a Jancsi és Juliska és a Piroska és a farkas történetét eleveníti meg huszonegyedik századi köntösben, New Yorkban.

Ezek az ismert mesék tehát az alapjai Kevin Williams adaptációjának, aki többek között a Vámpírnaplókat és a Sikoly filmeket is magáénak nevezheti. A meséket szétválasztva a történetben három szálon futnak a cselekmények, de egy kis írói csavarral már az első rész után észrevesszük a finom összeköttetéseket. Remek a forgatókönyv, amely minden rész után sokkolja és minden pillanatra magához csatolja a nézőt; egyre több dolog tisztul ki előttünk, és a feszültség néhol pattanásig feszül.

A szereplőgárda számomra igen meglepő volt, hiszen már ismert színészek mellett kevésbé ismert arcokkal is találkozhatunk, de ennek ellenére nagyon jó castinggal van dolgunk. A három kismalac egyik tagja például a Vámpírnaplók egyik főszereplője, Paul Wesley, de feltűnik még a Jancsi és Juliska szálon Dania Ramirezvagy Piroskaként Danielle Campbell, nagymamájaként pedig mindenki kedvenc Samanthája, a Szex és New Yorkból Kim Cattrall.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább