A legjobban várt filmek 2019-ben

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Fotó: Nagypál Levente

2018 igazán erős év volt filmek szempontjából. Rengeteg kasszarobbantó alkotásról beszélhetünk (ugyanakkor persze csúfos bukásokról is). Azonban a készülő filmeket figyelembe véve erre még rátehet egy lapáttal az idei esztendő. Blockbusterek (bombasiker, olyan filmeket értünk a fogalom alatt, amelyek nagy közönséget céloznak meg, például ilyenek a képregényfilmek) mellett azonban az ínyencek is megtalálhatják a nekik való élményt. A filmeket megjelenés szerinti sorrendben prezentáljuk. Olyan filmeket taglalunk, amelyekre, így vagy úgy, de érdemes lesz figyelmet szentelni.

 

A KEDVENC


A film a 18. századi Angliában játszódó dráma-vígjáték. Középpontjában a Stuart Anna kegyeiért küzdő hölgyemények állnak, akiket olyan jeles színésznők keltenek életre, mint Olivia Colman, Emma Stone vagy Rachel Weisz. Az alkotás több területen is megméretteti magát az Oscar szoborért, mégpedig a legjobb film, legjobb rendező (Yorgos Lanthimos), legjobb női főszereplő (Olivia Colman), kétszer a legjobb női mellékszereplő (Emma Stone, Rachel Weisz), legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb operatőri munka, legjobb vágás, legjobb díszlet és legjobb jelmez. Igen, ez tíz jelölés.

 

ALELNÖK


Christian Bale legújabb átalakulásának premierje már a nyakunkon. Ismét gyökeres változáson ment keresztül a nemrég 45. életévét betöltő legenda, hogy hitelesen formálhassa meg Dick Cheney-t, George W. Bush alelnökét. Mellette ugyancsak nagy nevek szerepelnek Amy Adams (Érkezés, Éles tárgyak), Steve Carell(A 40 éves szűz) és Sam Rockwell (Három óriásplakát Ebbing határában) képében. Az erős színészgárda miatt hatásos karakteralakításokra és fergeteges játékokra számítunk. E film is szerepelteti magát az Oscar-díjátadón, nyolc jelölést zsebelt be, köztük a legjobb női mellékszereplőnek (Amy Adams), legjobb férfi fő- és mellékszereplő (Christian Bale és Sam Rockwell).

A teljes lista megtekinthető az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább