Amikor a mese valósággá válik – Grimm

Sorozatajánló

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Fűtő Zsófi

Nem ez az első alkalom, hogy olyan sorozatról írunk, ami a Grimm testvérek meséin alapszik. Azonban az eddig bemutatott Mondj egy mesét című pszichotrillerrel ellentétben az amerikai NBC Grimm című sorozata teljesen más megközelítéssel szemléli az örök klasszikusokat – ez pedig egyáltalán nem hátránya.

„Egy zsenge fiatalka jobb falat ám, mint az öreg – gondolta magában a farkas.” Portland, 2011. Egy fiatal egyetemista lány futás közben meghal, szétszaggatták – piros pulcsit viselt. Másnap egy piros kabátos kislány szintén eltűnik az úton, mikor éppen a nagypapájához igyekszik. Ismerős a történet? A Grimm legelső epizódja Piroska és a farkas történetére asszociálva vezet be minket Nick Burkhardt, a portlandi rendőrség detektívjének mindennapjaiba, akinek élete ekkor örökre megváltozik.

A cikk a továbbiakban spoilert tartalmaz.

A sorozat készítői, Stephen Carpenter (Soul Survivors), David Greenwalt (Buffy, a vámpírok réme), Jim Kouf(Csúcsformában) egy olyan világot képzeltek el, ahol egymás mellett élnek átlagemberek és rejtve, de köztük maguk a wesenek (magyarul: keveréklények). Ők félig emberek, félig „szörnyek” – de ezen formájukat csak tudatosan vagy erős érzelmi állapotban mutatják meg. A két világ között pedig maguk a Grimmek állnak, amilyen maga Nick Burkhardt (David Giuntoli) is. Ők rendelkeznek azon különleges képességgel, hogy akkor is láthatják a wesenek átalakulását, amikor ők ezt nem is akarják. Ennek következtében a Grimmek generációk óta egyfajta vadászként dolgoztak és weseneket gyilkoltak – az emberek és az uralkodó családok igényeit figyelembe véve.

A teljes cikk elolvasható az F21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább