Zac Efron új szerepben – Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Ted Bundy nevéhez több mint harminc nő meggyilkolása fűződik, amelyeket csak sok évnyi tagadás és a rendőrök többszöri kijátszása után vallott be. Megérdemli egy ilyen ember, hogy hollywoodi életrajzi filmet készítsenek róla, és még nagyobb legendává váljon? Hogyan képes őt megformálni a komolytalan szerepeiről híres, sokak által csak Troy Boltonként ismert szép arcú Zac Efron?

1946-ban egy olyan későbbi sorozatgyilkos látott napvilágot, aki valószínűleg egyik társához sem hasonlít. Bár Ted Bundy sosem ismerte az édesapját, és sokáig abban a hitben élt, hogy az édesanyja a nővére, a nagyszülei pedig a szülei, saját bevallása szerint végül normális, keresztény családban, átlagos körülmények között nőtt fel. Semmilyen gyerekkori trauma vagy pszichológiai probléma nem állt a tettei mögött, mégis aligha lehet épeszű egy olyan ember, aki kedvtelésből nőket erőszakolt és gyilkolt.

Tanult ember volt, Washingtonban járt egyetemre, diplomát szerzett pszichológiából, majd különböző jogi iskolákba jelentkezett, a seattle-i rendőrségen pedig még kitüntetést is kapott egy három éves kisfiú megmentéséért. Professzorai szerették, ismerősei a mai napig úgy emlékeznek vissza rá, mint egy sármos, jóképű, kedves fickóra, akik korábban nem ismerték, még a tárgyalásakor is azt mondták, nem úgy néz ki, mint aki képes lenne olyasmiket elkövetni, mint amikkel gyanúsítják.

Bundy félelmetesen okosan használta ki ezt a fajta pozitív kisugárzását, jóképűségét, és többnyire az áldozatai jóhiszeműségét.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább