Ákosunk lemezekkel hasít Milánóban!

Hamarosan indul Milánóba munkatársunk, zenei rovatunk szerkesztője, a PLUSplus formáció egyik fele, Kovács Ákos. Erről faggattuk egy picit.

Azt már eddig is tudtuk, hogy körbeutaztad majdnem mindegyik szomszédunkat a szettjeiddel, de hogy Milánó? Hogy a fenébe sikerült ezt összehozni?

Régóta kapcsolatban vagyok egy milánói DJ-formációval, a Minimal Afrikával. Lelkes rajongójukként vásárolom a lemezeiket és kazettáikat, közben ápoljuk a jóbaráti viszonyt. A Radio Raheem egy európai szinten elismert elektronikus zenei rádió, ahol a srácok gyakran zenélnek a Get Wet nevű műsorukban. Rajtuk kívül rengeteg kedvencem megfordult már ott, magam is a rádiózás szerelmese vagyok, úgy éreztem, itt az ideje kipróbálni, milyen lehet az ottani környezetben zenélni, hiszen Milánó az európai diszkózene egyik fészke.

A PLUSplus mellett Vinnie Lonely-ként Ronival és Dáviddal, azaz a Moonbase Patel Disco srácokkal zenélünk rendszeresen Budapesten és alkalomadtán Pozsonyban is.  Kizárólag bakelitlemezről játszunk disco, funk, boogie, house és elektronika stílusú zenéket. Kapcsolatba léptem a rádióval, és érdeklődésképpen rákérdeztem arra is, volna-e lehetőség megmutatkoznunk náluk, így hárman. A válasz gyorsan vissza is jött:

miután a rádió menedzsere meghallgatta a mixeinket, kérte hogy válasszunk dátumot a lehetséges időpontok közül. Így jutunk el most pénteken Milánó zeneileg brutálisan feltöltött művészközpontjába, melynek közepén áll a Radio Raheem.

Ha Olaszország, akkor Nápolyé a techno, Milánóé az italo disco. Ez egy állásfoglalás is lehetne a részedről az italo felé. Az?

Természetesen a cikkeimnél, amikor az italo discót kutattam, Milánó város neve rengetegszer felbukkant. Viszont zeneileg nem italóval készülök, inkább lazább house és breaks, no meg némi trance hangzással.

Archív felvétel – Ugróczky István

Hogy néz ki az esemény, amire készülsz?

Péntek délután kettőtől négyig zenélünk, a szettek videón és hang formájában is közvetítve lesznek.  Az első órát a Moonbase Patel Disco srácok játsszák a másodikat pedig én.

Milyenek az előzetes várakozásaid a közeggel kapcsolatban?

Mondanom sem kell, hogy nagyon izgulok! Mivel számomra teljesen ismeretlen környezetben, első ízben utaztatom a lemezeimet repülővel, és már ez hatalmas dolog.

Turistáskodni is fogsz, mire vagy kíváncsi Milánóból?

A kedvesem, Anna is ellátogat velünk, ott leszünk két teljes napig, így szeretnénk összekötni városnézéssel is. Szerintem erre ez a csodás tavaszi hétvége lesz a legjobb.

Te mit készülsz „elhozni”, és mit hagysz ott magadból Milánóban?

Nos, zeneileg ott hagyom a “lenyomatom”,  de amit szeretnék elhozni, az maga az ottani életérzés. Persze videó formájában. Szeretném megörökíteni az ottani nyüzsgést, a zenész életet, a galambokat a téren, a boldog mosolyokat. Ebből készítem el az első vlogvideómat. Hamarosan jelentkezem!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább