Himnuszéneklés és színes programkavalkád

Ünnepeljen újra magyar a magyarral, zengjen az ország a magyar Himnusztól!

A VI. Magyar Majálist május 3–4-én (pénteken, szombaton) rendezik. A tavaly nagy sikert aratott tavaszünnepély szervezői idén is igazi programkavalkáddal várnak minden érdeklődőt. Céljuk továbbra is változatlan: ünnepeljen együtt magyar a magyarral!

A Magyar Majális szervezőstábja határozottan elutasítja a szlovák parlament által hozott, az állami szimbólumokról és azok használatáról szóló törvénymódosítást.

A május 4-i szombati programok kezdetén ezért közös himnuszéneklésre hívnak minden magyart, hogy összefogva fejezzék ki a törvénymódosítással szembeni elutasító álláspontjukat.

A programban a himnuszéneklés mellett élő koncertek, érdekfeszítő előadások, focibajnokság, baranta bemutató szerepel, de a rendezvény elmaradhatatlan részét képezi a májfaállítás is.

Pénteken este koncertet az Expired Passport ad. A majálison idén újra képviselteti magát Zoboralja.

Továbbá az érdeklődők megismerkedhetnek felvidéki tehetségekkel és különböző polgári társulások tevékenységével is. 

A rendezvényt öt irányvonal mentén tartják meg: ifjúság fellendítése, közösségek- és a Csemadok-család majálisba való bekapcsolása, előadássorozatok és magyarságtudat erősítése.

Kapcsolódó tartalom

Főszervezője Dunaszerdahely Város Önkormányzata, társszervezők a Csemadok és az Országos Baranta Szövetség. A rendezvény helyszíne változatlanul a dunaszerdahelyi városi szabadidőpark. Az ópusztaszeri VII. Magyarok Országos Gyűlése előrendezvényekénti VI. Magyar Majális fővédnöke Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Árusok jelentkezését várják!
Olyan kézművesek, vásárosok, kereskedők, iparművészek és termelők jelentkezését várják a szervezők, akik szívesen részeseivé válnának a Magyar Majálisnak, s árusítanának a rendezvény ideje alatt. Jelentkezni a szükséges iratokkal a dunaszerdahelyi városi hivatal illetékes osztályán lehet április 27-ig.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább