Polar – A Netflix új fejvadásza

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

A streaming szolgáltatások megjelenése és rohamos elterjedése elsősorban a TV-s platform megreformálására tett – nyíltan kijelenthető – legsikeresebb kísérlet. Gondoljunk csak olyan sorozatokra, mint az HBO Trónok harcája, vagy akár a Netflix felületén debütált Narcos, vagy a Black Mirror.

Az utóbbi cégóriás az elmúlt években törekedett a saját gyártású, egész estés filmjeivel magához vonzani a mozi szerelmeseit is. Ennek jegyében született a bravúros, kedvező kritikai fogadtatású Birdbox, 2018 novemberében és a gyártósorról frissen kikerült, Mads Mikkelsen nevével fémjelzett Polar is.

A film a cselekmény szempontjából szinte végletekig szájbarágós módon tárja a néző elé az alapkonfliktust: a bérgyilkosok nyugdíjazása túl nagy költséget jelent a munkaadójuk számára, ezért a fegyverek szögre akasztása előtt így vagy úgy, de elteszik láb alól megbízottjaikat.

Ennél a pontnál kapcsolódik a történetbe a Mads Mikkelsen által alakított Duncan Vizla, „művésznevén” a Black Kaiser, aki a film kezdetén már nyugalmazott éveire készül. Nem meglepő módon Vizla lesz az a bérgyilkos, aki rájön, hogy milyen cselt eszeltek ki ellene, és kezdetét veszi az egyszemélyes bosszúhadjárat egykori munkáltatója, Mr. Blut ellen (Matt Lucas), aki a fiatal gyilkosaival próbálta likvidálni a Black Kaisert.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább