Nő-uralom, vagy mi a szösz?

Amióta a „nő” létezik, azóta idegenkedik tőle a férfi, azóta kutatja rejtélyes mivoltát. De talán mégsem magától a nőtől idegenkedik, hanem a rá gyakorolt hatásától. Ez jelenti vajon számukra a valódi „női uralmat”?

Azt hiszem, hogy a rájuk gyakorolt hatásuk az, amitől a leginkább tartanak.

Legnagyobb vágyálma a Nő, minden ízében vonzódik hozzá, de ezzel egyidőben attól is tart, hogy ezt a neki való kiszolgáltatottságát, ezt az akaratgyengeséget észrevéve majd felülkerekedik rajta és átveszi az oly nagy nehézségek árán megszerzett hatalmát.

Ezért fél a nőtől. Ezért is igyekszik némely férfi szándékosan nem komolyan venni és mások előtt is elértékteleníteni a barátnőjét, a feleségét, hogy – legalábbis látszólag – csökkentse ezt a láthatatlan befolyást.

Nem szép dolog. De mi lehet ez ellen tenni? Megszoksz, vagy megszöksz.

Ha végül egy „férfias” nő megjelenik a színen, azaz van önbizalma, bátorsága, kellően életrevaló és erős ahhoz, hogy megálljon a saját lábán és mindeközben még szemtelenül boldog is, szóval ha egy ilyen nő megpróbálja érvényesíteni az akaratát, vagy csak egyszerűen közli a véleményét, sokszor azonnali ellenállásba ütközik. Ezt a nők ugyanis:

– nem szokták,

– nem illik.

Még talán ki is közösítik. Nők, férfiak egyaránt.

Miért tesszük ezt?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább