A selyemfestés csodákra képes! – Tarcsi Alica munkái

Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2019/10. számában.
Fotók: Ugróczky István

 

Mikor szerettél bele a selyemfestésbe?

Már régóta nagyon tetszett. Két éve részt vettem egy mandalafestő tanfolyamon, amit Fodor Heni tartott. Nagyon tetszett a formákkal és a színekkel való munka, akkor készítettem el az első selyemmandalámat.

Nagy hatással volt Rád, igaz?

Azonnal beleszerettem a mandalák világába. Magával ragadott az alkotása, az egész folyamata és nem mellesleg szeretek gyönyörködni a végeredményben.

Milyen anyagokat használsz még alap gyanánt?

A mandalákat egy kifeszített selyemalapra festem, a kendőket pedig beszegett selyemalapra.

Jól tudom, hogy a hétköznapokban teljesen mással foglalkozol?

Igen, a Csaplár Benedek VMK szervezési osztályán dolgozom mint közönségszervező. Változatos, érdekes munka, szeretem a szervezéssel, kultúrával kapcsolatos tevékenységet.

Mi inspirál?

A kendők, mandalák festésekor főleg a különféle formák és színek ihletnek meg. Kendőn leginkább a virágmotívumokat szeretem, és nagyon ügyelek a színek és formák összhangjára. A mandalák festésekor inkább az a fontos, hogy milyen szellemi, vagy fizikai területet szeretnék vele erősíteni.

Mit jelent ez pontosan?

Figyelembe kell vennem a színek jelentését. A fehér a megtisztulás, a sárga a nyitottság, a kék a harmónia, a piros a szenvedély, a zöld a növekedés, a narancs az életerő, a lila szín pedig a kiegyensúlyozottság jelképe. A pontok a lehetőséget, a kör a világegyetemet, a hullámvonal az élet áramlását, a szív a szeretetet és a szerelmet, a virág a növekedést szimbolizálja. A mandalákat a feng shui is szívesen alkalmazza a lakás energiáinak a harmonizálásához.

Főleg kiknek készülnek az alkotásaid?

Az első mandaláimat saját magamnak festettem. A későbbiekben szeretettel készítettem ajándékba családtagoknak, barátnőknek. Valamint kedves ismerőseimnek, akik rendeltek nálam.

Hol találhatunk meg Téged?

Aki szeretne többet megtudni a selyemfestés és a mandalafestés világáról, keressen bátran a Facebookon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább