Hogyan szórakoztattok most? (Ankét)

Három olyan embert kérdeztünk a minap, akiknek nem csak a munkájuk, hanem a hobbijuk is az „örömcsinálás”. Arra voltunk kíváncsiak, hogy élik meg ők a bezártságot, mivel szórakoztatják most a közönségüket, na és persze magukat.

JESKÓ LACI

(a Vovo Land vezetője)


Mi hiányzik most a legjobban?

Talán a sok mosoly, az öröm az arcokról, a közösség és a sok gyerek. ????

Hogyan töltitek ki az időt?

Mivel van 2 fiunk, így 24 órában vagyunk tanító néni, szakács, bíró és artista. És ez talán jobban kifáraszt, mint az eddigi pörgés. Délutáni programként kert vagy bicózás a gyerekekkel, bunkerépítés, ha kellőképpen elfáradtak már fizikailag, akkor esetleg társasozás vagy valamiféle kreatívkodás (főként desszertkészítés).

Milyen terveitek vannak, ha újra helyreáll a rend?

Ez naponta változik! ???? Szeretnénk folytatni az eddigi munkánkat, és talán még bővíteni is valamilyen irányba – ez egyelőre a jövő titka.


VOLNER NAGY MELINDA

(a Dunaszerdahelyi Táncklub vezetője, táncpedagógus)


Az a munkátok és a hobbitok is, hogy örömet okozzatok másoknak. Mi hiányzik most a legjobban?

Nekem személyesen a napi mozgásmennyiség és a tánc. 🙂 Értem ezalatt, amit a tánc természeténél fogva többletként ad számunkra a más mozgásformákon felül. Az emberek fizikai közelsége és az érintés, mindez együtt egy közösségben, amelyben szinte személyként van jelen a zene is. Mozgás, zene és közösség. Nevezhetjük a tánc misztériumának is.

Hogyan töltitek ki az időt?

Videókat készítünk és osztunk meg a Facebook-oldalunkon. Ezek egyrészt kedvcsináló videók, másrészt a táncórák otthoni pótlására használatos oktatófilmek. Hamarosan pedig online órák tartásába kezdünk.

Milyen terveitek vannak, ha újra helyreáll a rend?

Alig várjuk, hogy még több energiával induljunk újra, hiszen ősszel egy új saját hely megnyitására készülünk, tele tervekkel és meglepetésekkel. 🙂


TÓTH LALI

(NFG klub)


Mi hiányzik most a legjobban?

Legjobban talán az emberek hiányoznak, a beszélgetések, kézfogások, ölelések és a rengeteg közös nevetés. Persze a nyüzsgés hiányát is nehezen viseljük, mi, akik sokszor már csütörtöktől egészen vasárnapig, minden héten számos programot szerveztünk, most mintha lassabban forogna a bolygó.

Hogyan töltitek ki az időt?

Már régóta terveztük, hogy elindítunk egy amolyan „NFG-s rádiót”. Az eredeti koncepcióban az épp a klubban koncertet adó zenekarral készült volna egy interjú, majd lestreameltük volna a teljes koncertet. Sajnos ez irányú terveinket tökön rúgta a koronavírus. Csüggedés helyett úgy döntöttünk, mégis megpróbáljuk valahogy jobbá varázsolni az emberek hétköznapjait, nem hagyjuk kialudni a lángot. Elindítottuk az NFG klub’s Home Office névre keresztelt broadcastot/podcastot. Hétköznaponként reggel 9-től délig élőben jelentkezünk be a klubból, szívderítő zenei különlegességeket, hazai előadók műveit játsszuk, beszélgetünk, vannak élő kapcsolásaink és készülőben különböző témájú spot-ok.

Milyen terveitek vannak, ha újra helyreáll a rend?

Természetesen csapunk pár világraszóló bulit! 🙂 Szeretnénk folytatni azt a munkát, amit eddig is. Rengeteg tervünk volt az idei évre, a számos (nem csak zenei) program mellett egy fesztivált szerveztünk volna nyáron, őszre pedig egy CD kiadása volt a terv a klubban fellépők zenéivel. Reméljük, minél előbb visszatér minden a régi kerékvágásba, addig is hallgassátok a Home Office rádiót!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább