SNITT: Már csak párat kell aludni, és újra vetítenek Nagymegyeren

A SNITT egy 2015-ben létrejött, mozgókép-kultúrával foglalkozó nonprofit polgári társulás, nagymegyeri székhellyel.

Kapcsolódó interjúnk:

 

SNITT – Egy oázis a nagymegyeri kultúrpusztán

A csapat rendszeresen tart szabadtéri vetítéseket, legközelebb június 26-án 21 órától vetítik Quentin Tarantino Becstelen brigantyk c. klasszikusát a nagymegyeri Billa-parkoló és a Komáromi út közti üres telken.

A vetítést megelőzően Vadkerti Imre és Szűts István adnak koncertet 20:00-tól.


BECSTELEN BRIGANTYK


Gyártási év: 2009
Ország: USA, Németország
Játékidő: 153 perc
Szinkron: Magyar
Forgalmazó: CinemArt a.s. 
Műfaj: Háborús dráma
18 éven felüliek számára ajánlott

*

Rendező: Quentin Tarantino / Forgatókönyv: Quentin Tarantino / Operatőr: Robert  Richardson / Producer: Lawrence Bender / Vágó: Sally Menke / Szereplők:  Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger, Daniel Brühl

*

DÍJAK

BAFTA-díj 2010 Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Cannes-i fesztivál 2009 Legjobb férfi alakítás: Christoph Waltz
Golden Globe-díj 2010 Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz
Oscar-díj 2010 Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz

Rövid összefoglaló: Franciaország náci megszállása alatt Shosanna menekülni kényszerül, majd Párizsban kezd új életet. Közben az amerikaiak egy válogatott kommandós csapatot hoznak létre zsidó katonákból, hogy megöljék Hitlert.

Hosszabb összefoglaló: Hans Landa ezredes (Christoph Waltz) mások által bújtatott zsidókra vadászik a megszállt Franciaországban. Shosanna végignézi ahogy lemészárolják családját, de sikerül megszöknie. Párizsban kezd új életet és egy saját mozit működtet. Mindeközben az amerikai Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) egy elit osztagot toboroz, amely csupa kegyetlenségükről híres zsidó katonából áll. Egyetlen céljuk, hogy minél több náci skalpot gyűjtsenek és végül Hitlert is levadásszák. A történet két szála ott találkozik, amikor a német vezérkar Shosanna moziját szemeli ki egy náci hős életrajzi filmjének bemutatójára, amin maga a Führer is részt vesz. 

Trailer: Official Trailer

Linkek: https://www.imdb.com/title/tt0361748/?ref_=vp_vi_tt

              https://www.rottentomatoes.com/m/inglourious_basterds

Rólunk: SNITT egy maréknyi fiatal által alapított nonprofit szervezet, amely 2015 nyarán jött létre, azzal a céllal, hogy különböző kulturális eseményeket szervezzen Nagymegyeren és környékén. Célunk a mozgóképkultúra terjesztése, az ezen keresztül történő oktatás, valamint egy összetartó közösség létrehozása. Immáron ötödik éve rendezünk kül- és beltéri vetítéseket, előadásokat, beszélegetéseket, könyvbemutatókat, mindvégig ügyelve arra, hogy több korcsoportot és társadalmi réteget képesek legyünk megszólítani. 

Kontakt: snitt.mozi@gmail.com

                https://www.facebook.com/thesnitt/

                https://www.instagram.com/thesnitt/?hl=en

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább