Nálad hogy kezdődött a nyár? (Ankét)

Ti miként rázódtatok vissza eredeti kerékvágásba a karantén után? Három olyan embert, Pulen Krisztinát, Mészáros Zsuzsannát és Illés Gábort kérdeztük, akiknek életük egyik fontos szelete mások szórakoztatása, illetve a másokkal való törődés. Főleg, ha a fő pénzkeresetük, illetve a szakmájuk is eköré épült.

PULEN KRISZTINA

(az Expired Passport énekesnője)


1.) Hogy kezdődött számodra a nyár?

Nálam a nyár kezdetét a Jurtanapok jelentette már sok éve. Ez most sajnos idén elmaradt, így még meg kell szoknom, hogy már elkezdődött a nyári vakáció.

2.) Milyen terveid maradtak, illetve módosultak idén?

Az összes tervem módosult, vagy törlődött, elmaradtak a fellépések/koncertek. Kiestek a zenekarpróbák, így maradt az otthoni énekelgetés. Most már várom nagyon, hogy újra összeüljön a zenekar.

3.) Mivel készültök a közönség számára mostanság?

A hosszú pihenő/kényszerpihenő után újult erővel kezdünk dolgozni az Expired Passporttal, ami új dalokat is fog eredményezni. Az elmúlt időszakban történtek dolgok, amik megrázóan, sokkolóan hatottak ránk, úgyhogy lesz mit dalban elmesélni.


ILLÉS GÁBOR

(népzenész)


1.) Hogy kezdődött számodra a nyár?

Érzetre a nyár számomra mintha múlt héten köszöntött volna be, mikor a családdal kimentünk a Holt-Vágra Komáromban. Addig a váltakozó időjárás miatt valahogy nem fedte fel magát az évszak előttem. A tavaszi „kötelező” home office miatt mondanom sem kell, a munkába való visszatéréssel indult – a Hagyományok Házában vagyok munkatárs, és egyre sűrűbbek lettek a feladataim.

2.) Milyen terveid maradtak, illetve módosultak idén?

Természetesen szinte minden tervünk dugába dőlt, lett légyen szó a zenekarról, családról, barátokról, munkáról. Mivel a szabadidőm és munkahelyem is a kultúra területén szerveződik, ezért elmondhatom, hogy a következő időszak viszonylag sűrű lesz. Amennyire lehet, a tavaszt pótolni kívánjuk. A Hárompatak Polgári Társulással és a Komáromi FolkFészek Népművészeti Műhellyel több futó projektem van: immár 3. alkalommal szerveztük volna meg a Tündérkert Népművészeti Tábort, sajnos erre a szűkös határidő miatt eredeti formában nem kerülhet sor az idén, de a pótlásának módján dolgozunk. Felvidéken Hangszersimogatókat szervezünk Horsa István népzenésszel, Brassóban, Erdélyben pedig folytatni kívánjuk népzeneoktatási programunkat. Ugyanígy, Pityuval együttműködve részt veszünk a Folksuli szervezésében a RÉV-ben. A Hagyományok Háza munkatársaként az Magyar Állami Népi Együttes kulturális szervezője vagyok, a következő időszak izgalmasnak ígérkezik, több előadásra, és turnéra készülünk.

3.) Mivel készültök a közönség számára mostanság?

Ha a muzsikálásról van szó, először rendhagyó zenekari összetételben, kiváló muzsikusokkal a RÉV „Folksuli openair” eseményén fogok zenélni Koppánymonostorban, éppen ma este, a Hárompatak zenekarral pedig a komáromi Borozóban július 18-án játszunk legközelebb, a járványhelyzet után először.


MÉSZÁROS ZSUZSANNA

(tanítónő)


1.) Hogy kezdődött számodra a nyár?

Ez a nyár elég különlegesen indult. Általában nagyon várom már az iskolaév végét, júniusra teljesen kifáradok, de az idén, mivel otthonról dolgoztam, több energiám maradt, és még valahogy nem is nagyon fogom fel, hogy elkezdődött a nyári szünet.

2.) Milyen terveid maradtak, illetve módosultak idén?

Eddigi nyaraim mind az utazásaim tervezgetésével indultak, most ez nem így van, nem tervezek hosszú külföldi utazást, mert babát várok, minden tervem eköré fonódik.

3.) Mivel készültél a gyerekek számára az év végén? (Gratulálunk a kis áldáshoz!)

Diákjaimmal hosszú kihagyás után június 30-án találkoztunk újra, bizonyítványosztás alkalmából. A nagy visszatérés számunkra búcsúzás is volt egyben, és nemcsak a nyári szünetre, ugyanis szeptembertől anyasági szabadságra készülök.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább