Moncsi’s Wonder gyantaékszerei

Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2020/11. számában.

E havi számunkban Brunczvik Moncsi, a Moncsi’s Wonder alkotója mutatkozik be, akinek kedvenc elfoglaltsága a természet szépségének ékszerekben való megörökítése… Mindegy, hogy mi készül a keze alatt, mindegyik medál, fülbevaló, mindegyik dísz különleges számára. Ősszel pedig különösen örül a pompázóan színes faleveleknek, amik újabb és újabb inspirációt nyújtanak számára.

Mióta kézműveskedsz?

Idén tavasszal, a karantén elején kezdtem összebarátkozni a gyantával és a világhálón videókat nézni arról, hogy pontosan hogyan is készülnek ezek az igazán csodás és egyedi ékszerek. A férjemmel ketten sokat kísérleteztünk, mire rájöttünk, hogy is lehet igazán széppé és tartóssá tenni őket.

Mesélj kicsit a technikáról, amivel dolgozol?

Az ékszereket több rétegben öntöm, ez általában három napig tart, mivel a gyanta kötési ideje 24 óra.

Miután kiveszem a formából, alaposan lecsiszolom és polírozom, hogy ne irritálja a bőrt, ha hozzáér. Ezután egy átmenetet készítek, amibe vagy karikát, vagy kapcsot teszek, és láncra vagy fekete szaténra rakom. Attól függ, hogy mi illik éppen hozzá.

Milyen anyagokkal és hogyan díszíted az ékszereid legszívesebben?

Imádom a virágos ékszereket, azok a kedvenceim, ezért legszívesebben apróbb virágokkal, kisebb terményekkel, füvekkel díszítem őket.

A családod hogy fogadta, hogy az ékszerkészítés a kedvenc hobbid?

Férjem az egyik legnagyobb támogatóm és rengeteg hozzávalót gyűjt a család többi tagja is, főleg anyukám nagy segítségem ebben. Bármerre is megyek, mindig van nálam egy tartó, amibe azonnal összegyűjthetem a szebbnél szebb virágokat. Később pedig lepréselem, vagy sóban szárítom meg őket, hogy használhatóvá váljanak.

bst

Milyen gyakran kapsz különleges megrendeléseket?

Szerencsére folyamatosan érkeznek az újabb és újabb rendelések, aminek nagyon örülök és hálás vagyok. Óriási dolognak tartom, hogy az embereknek tetszenek a munkáim, és teljesen feltöltenek a pozitív visszajelzések.

Mik a jövőbeli terveid?

A későbbiekben szeretnék majd elindítani egy vállalkozást. Úgy érzem, hogy a gyantázás az én világom. Szívesen szerveznék még tanfolyamokat is, ahol átadhatom a tudásom és a tapasztalataim. Tervben van még, hogy megpróbálok még nagyobb méretű képeket, esetleg lakáskiegészítőket készíteni. De az biztos, hogy még mindig van mit tanulnom, sok különféle technika van még a gyantázáson belül is, amit szívesen elsajátítanék.

Milyen különlegességekkel készülsz karácsonyra?

Az ünnepekre sok virágos ékszerrel készülök. Azt hiszem, igazán egyedi és különleges ajándék lehet. Virágot adni mindig jó. Persze készítek még karácsonyfadíszeket, csillagokat vagy gömböket, többféle színben is. Kérés szerint.

Hol érhetünk el, ha mi is egy gyönyörű nyakláncot, vagy díszt szeretnénk?

MONCSI ‘S WONDER néven megtalálhattok a Facebookon. Szeretettel várok mindenkit!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább