Lesz mit olvasnod még az ünnepek előtt is – itt a decemberi Klikk Out!

Címlapkép: Szabó Péter Pál

Idén utoljára jelentkezünk nyomtatott Klikk Out-tal, és egy igazán tartalmas lapszámmal zárjuk ezt a bonyolult 2020-as évet, amire bizonyára vegyes érzelmekkel emlékszünk majd vissza. Nem úgy, mint az idén megjelent lapszámainkra, amelyekben igyekeztünk továbbra is tartani, illetve helyenként emelni a korábbi színvonalat. Lessétek meg, mennyire sikerült ez decemberben! Aztán pedig vigyázzatok magatokra, legyenek számotokra békések az ünnepek!

 

Lapozzunk!

EDITORIAL


Egy konkrét tanár úrnak szeretettel

 

„Az esztendő végén mérleget szokás vonni az elmúlt tizenkét hónapból. Illetve szokás volt, mert az idei évben arra sem volt időnk reagálni, milyen napot is írunk, és az olyan kifejezések, mint a munkanap és a hétvége kegyetlenül összemosódtak.”

Szerző: Poór Tibor / Borító: Gocoň László

AUTÓ


Kia Sorento

 

„Az ámulatnak nincs vége az első pillantásnál. Az autó külleme, a karakteres vonalak azonnal megragadják a tekintetet.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ HÉGLI DUSANNAL


Ifjú Szivek: Emberekből szavak nélkül érzelmeket kiváltani

 

Nyomtatott számunkban a beszélgetés rövidített változata jelent meg. A teljes beszélgetés elolvasható hamarosan online.

„Máig létezik egy kicsit naiv szemléletmód, hogy léteznek valahol az idős bácsik, akik mindenre emlékeznek, és a hagyományokat ezáltal mi is magunkba szívjuk az anyatejjel. Megpróbáltam megmutatni, hogy ez nem egészen így van. Romantikus gondolat, hogy ebbe még bele lehet születni, de nem lehet. Már rég nem. Ezt a kultúrát már meg kell tanulni.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Ugróczky István

UTAZÓNA


Horgásztúrán Norvégiában

 

„Norvégiában népszerű a horgászturizmus, amit a koronavírus-járvány kapcsán hozott szigorítások ugyan idén kissé visszavetettek, de mivel a helyieknek ez az egyik megélhetési forrásuk, így az ország lehetővé tette a horgászni vágyó külföldiek számára, hogy beutazzanak, ha „karanténban” maradnak. Minderről Tóth Péter mesélt nekünk, aki társaival októberben járt a skandináv országban e célból.”

Szerző: Szilvási Tibor

GASZTROBETYÁR


Lost Christmas

 

„Ha George tehetné, lehetséges, hogy idén a Lost Christmast dúdolgatná, hiszen ez csak egy betű a szóban, ám a jelentése és a végkimenetele hatalmas különbséggel bír. Sok mindent vesztettünk el az idén… De hogy még a karácsony is a húsvét és a mindenszentek sorsát kövesse, az már egy kicsit durva.”

Szerző: Mundi Józsi

JEGYZET


Katonaéveim – civilbe vonulás

 

„A szemembe nézett, a száján egy apró mosoly futott végig, majd elővett két poharat. Öntött két felest és azt mondta: egészségedre! Tiszta kiejtéssel és magyarsággal. Legurítottuk, és az üveget otthagyva behúztam magam mögött az ajtót.”

Szerző: Szigeti Attila

SPORTOS


László Ági, egy focibolond lány, akit egy Fradi-stadionnyi ember követ

 

„Egy közösségi oldal, amelyen a sótlan tartalom helyett személyes tapasztalatokkal fűszerezett történetek, egy csapat vagy játékos múltjába visszatekintő események, tehetséges futballisták jövőjét firtató, egy álmosító 0–0-ának is lelket adó bejegyzések várják az olvasót. És mi az, ami nyújt még egy kis pluszt az egészhez? Az, hogy az oldalt bizony nem egy, a fociközegben fél életét eltöltött, munkájától megcsömörlött újságíró írja, hanem egy lány, aki gyermekkorától kezdve rajong a labdarúgásért. Talán ezért is sokkal üdébb és vonzóbb az átlagnál a Kislány, nagy foci, amelynek szerkesztőjével, László Ágival beszélgettünk.”

Szerző: Kiss Balázs

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Vonzó alternatíva, avagy mit tudnak a mágnesek?

 

„Sajnos tudományos módszerekkel egyik hatásmechanizmus sem támasztható alá. A szóban forgó termékek állandó mágneseket tartalmaznak, azokból is eléggé gyengéket, melyek mágneses tere aligha hatol át az emberi bőrön. Ha pedig áthatolna is, az adott terület oxigénellátását már csak azért sem javíthatnák, mert az oxigénnel telített hemoglobin nem ferromagnetikus, hanem diamagnetikus – azaz nem vonzó, hanem taszító erővel lennének arra. Hatásuk pedig amúgy is elhanyagolható, és ez voltaképpen szerencsés, hiszen ha nem így lenne, egy MRI vizsgálat helyrehozhatatlan károkat okozna a szervezetnek.”

Szerző: Sipos Janka

ÉNIDŐ


Ha kisült már, ide véle!

 

„Én idén értem háziasszonnyá. Nővé, aki megteremti az otthon melegét, nővé, aki szívére öleli azokat, akik vele vannak. Nővé, aki nem lázong (olyan sokszor) a lehetőségek korlátoltsága miatt, hanem tevékenyen zsongja be a lakás minden négyzetméterét. A fenébe is, majd csak vége lesz ennek is egyszer?!”

Szerző: Këri

BABA-MAMA


„Ezt a mesét a saját gyermeki énemmel fogom írni, játszva” – interjú Kovács Barnabással

„Az alapötlet 15 évre nyúlik vissza. Akkoriban nálunk rendszeresek voltak a csínytevések, és a képzeletbeli gyermeki világ eljátszása. Hiszen lányom, Imola 6 éves volt, míg húgom lánya, Olívia mindössze kétesztendős. Egy nap olyannyira sikerült a jókedv, hogy azon kezdtünk nevetni, hogy nevetünk. Végül kicsúszott az a bizonyos röff! Azonnal röfögő versenyt is rendeztünk. Végül egy kérés érkezett lányomtól. Még most is teljesen tisztán hallom: Apuuu, légysziii! Mesélj valamit, mint múltkor! Most valamit a kismalacról! Légyszi! És elindult…”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotó: Ugróczky István

HAVI KREATÍV


Forró Ildikó édes finomságai

 

„Mivel mással készüljünk az ünnepekre, mint olyan finomságokkal, amit mindenki szeret, mégpedig kortól függetlenül. Ez pedig a csokoládé! Decemberi számunkban Forró Ildikó mesél nekünk ínycsiklandó hobbijáról. Lássuk, hogy kezdődött az ő története!”

Szerző: Kürthy Judit

HÓNAP NŐJE


AZ IDEI ÉV HÖLGYEI

 

„Minél több emberrel találkozunk az életben, ha jól közelítjük meg a dolgokat, ezáltal magunkat is egy picit jobban felfedezhetjük. A Hónap nője rovat számomra egy ilyen kihívást jelent, kihozni a lányokból a fotózáson a maximumot, mutassák meg, mi rejlik bennük.”

Írta: Kurucz Klaudia

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább