Covid után Lakoma

Másfél évig szinte bezárva éltük életünket, s még most sem biztos, hogy minden megoldódik őszre, ám előtte még egy hatalmasat bulizunk. Az augusztus 13-14-én megrendezésre kerülő Nemeshodosi Nagy Lakomán mutassuk meg mindenkinek, hogy még mindig tudunk szórakozni és a színvonalas műsorokon, illetve délelőtti kísérőprogramok alatt is jól érezzük magunkat. Hamarosan megnyitja kapuit a Lakoma.

A Lakoma előestéjén, augusztus 13-án pénteken színházi előadással és egy fergeteges koncerttel várják a vendégeket a szervezők. A Csavar Színház, a Jászai Mari-, illetve Dosky-díjas Gál Tamás főszereplésével este 20 órától bemutatja Arany János A nagyidai cigányok című interaktív előadását. A vendégeket már este 18 órától várják a szervezők, az előadás előtt mindenki megtömheti a gyomrát a válogatott finomságokkal, illetve itallal alapozhat a színdarab után 22 órakor kezdődő LIVERSING zenekar koncertjére, akiket a rendszeres „lakomázók” már ismerhetnek.

Szombaton a már megszokott programokkal kezdődik a nap, reggel nyolckor lesz Fut a falu Ádámkáért, ahogy az már az utóbbi két évben is volt. Becsületkassza alapon zajlik majd a nevezési díjak beszedése, s ezt az összeget egy az egyben a gellei Méry Ádámka kapja meg a rehabilitációjára. Ezen kívül lehet nevezni a Focikupára, a Főzőversenyre, de idén egy érdekesség is besorakozik a programok közé, mégpedig a Csilievő verseny, ahol keressük Csallóköz legnagyobb „pléhpofáját”, aki a végsőkig kitart. A megmérettetésre a dunaszerdahelyi Chilis fiúk szolgáltatják majd a harapnivalót hét erősségben. Megrendezésre kerül a termelői piac is, mint az előző években, ahova a régió árusainak jelentkezését várjuk (0917 175 910).

A gyereksarok reggeltől várja a legfiatalabb látogatókat, ahol különféle játékok, interaktív Glamour-koncert és Kuttyomfitty Színház is lesz. De mindezek mellett tűztámadásra is sor kerül, ahol a helyi önkéntes tűzoltók szórakoztatják majd a gyerekeket.

A főzőverseny alatt szól majd a cigányzene, közben a színpadon izzadhatnak a csilievők, akik majd átadják a helyet a zenészeknek délben. Hodosi nótázókkal indul a program, utánuk Szlezák Erika énekel, majd a citerások lépnek fel, illetve Nagy Noémi a Cseh Tamás Band-el. A somorjai Varkocs zenekar is itt lesz, de fellép A Megmardásunkért kultúrcsoport, Kökény Attila és Manuel (X-faktor) is szórakoztatja a látogatókat, végezetül pedig a Várady Roma Café ad két órás koncertet. A Lakoma szombati napját DJ zárja, aki hajnalig táncoltatja a népet. A fellépések közötti szünetben tombolahúzásra kerül sor, ahol értékes díjakat nyerhetnek a vendégek.

A pénteki előadásra és koncertre minden érdeklődőnek kell belépőjegyet váltania (elővételben 10, helyben 12 euró). A szombati programokra a hodosiaknak ingyenes a belépés, a nem falubelieknek délután 15 órától kell jegyet váltaniuk (elővételben 8, helyben 10 euró). Belépőt kapnak azok, akik a kísérőprogramok bármelyikén részt vesznek és ingyenesen látogathatják a rendezvényt a 16 év alatti gyerekek is. A belépőket elővételben is meg lehet majd vásárolni (További információ: www.facebook.com/nagylakoma, www.nagylakoma.com ).

Az egészségügyi előírások augusztus 13-ig még változhatnak, de a szervezők alkalmazkodnak majd ezekhez. Mi is arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra és érezzük jól magunkat!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább