Újra vidámra színezték a világot a Csallóközi Ceruzák

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Fotó: Rózsár Vince

Ugyan szűkebb keretek közt, kevesebb résztvevővel, mint ahogy azt korábban megszoktuk, de mégis igazi, élő, gyermekzsivajtól hangos díjátadóval nyithattuk meg a 22. Csallóközi Színes Ceruzák idei tárlatát a Csallóközi Múzeum kiállítótermében.

Ami viszont nem változott az elmúlt évekhez képest, az a kiállítás megnyitójának kedves attrakciója. Ahogy korábban, Maestro Vlado Kulíšek ezúttal is megnevettetett kicsit és nagyot egyaránt.

Tilajčík Edit, a díjátadó háziasszonya elmondta, a verseny 22. évadába 6 országból, Hongkongból, Észtországból, Magyarországról, Csehországból, Bulgáriából, Lengyelországból és Szlovákia különböző részeiről érkezett mintegy 900 rajz. A szakmai zsűri Bohumír Bachratý vezetésével hosszú és nehéz mérlegelés után 60 egyenértékű nyertes művet választott ki. Mint azt a zsűri a válogatás után elmondta, bár kevesebb rajz érkezett, mint ahogy az előző években megszokott volt, a művek minősége annyira magas és mondanivalójuk olyannyira értékes, hogy szívesen jutalmaztak volna sokkal többet is közülük.

A cikk a Dunaszerdahelyi.sk oldalán folytatódik.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább