Csat Handmade, Tamara világa | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2021/11. számában.

A környék utcáin sétálva már szinte nem is találkozunk olyan babakocsit toló anyukával, akinél ne lenne egy-egy kis piros csat, karkötő, egy szép masni, vagy épp egy névre szóló, színes cumitartó lánc. Egyre nagyobb az igény hasonló kiegészítőkre. Szabó Zsalkovics Tamara is belefogott hát a készítésükbe, és egyre nagyobb sikert aratnak a kézzel készített ékszerei, babakocsikellékei. E havi interjúnk főszereplője a Csat Handmade. Tamara válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol ékszerekkel?

Kiskorom óta mindig valamivel foglalkoztam, imádtam gyöngyöket fűzni. Nyakláncot, karkötőket, állatokat, virágokat fűztem. Ezeket az ékszereket kb. 3 éve kezdtem el. Amikor otthon voltam az első kisfiammal, akkor döntöttem el, valami kikapcsolódás kell esténként. És azóta nagyon sok mindent csinálok evvel a technikával.

Eleinte csak betűs karkötőket fontam és kezdtem a cumiláncokat, babakocsira maslikat, és végül jöttek az ékszerek, de most már képes kulcstartókat, könyvjelzőket, hajgumikat, hajcsatokat is készítek.

Havi kreatív,Csat Handmade,handmade,hobbi

Látom, hogy több technikát is alkalmazol, melyek ezek?

Igen több technika is létezik, de legjobban a nyomtatott technikát szeretem az ékszereknél. A legtovább a szerkesztés tart. Képeket keresni, majd valamilyen témához fűzni. Most éppen az őszi mintákat tervezgetem és már karácsonyi hangulatú ékszereket is készítek.

Honnan meríted az ötleteket?

Néprajzkönyvekben keresgélek, de éjjel az álmok is sokszor adnak ötleteket.

Mivel édesanyám virágkötő, nagyon sokféle masni készítését megtanulhattam tőle. Azt szeretem leginkább, amikor például egy anyuka elküld valami ötletet, amilyennel még nem találkoztam. Ilyenkor mindig nagyobb kihívást érzek és ezt nagyon szeretem.

Miket készítesz a legszívesebben?

A legszívesebben cumiláncokat készítek gyerekeknek, illetve különféle csatokat babakocsikra. Minden egyes gyerekeknél készült csatnál az jár az eszemben,  hogy ismét egy baba született, számomra ez a világ legszebb csodája. De ékszereket is nagyon szívesen készítek, főleg olyankor, amikor pontosan megvalósíthatom valaki kérését.

Havi kreatív,Csat Handmade,handmade,hobbi

Melyek a kedvenc alapanyagaid?

Kedvenc alapanyagom a szalag. Hihetetlen. mennyi mindent lehet egy darab selyemből csinálni. 

Elsősorban kik a megrendelőid?

Leginkább anyukák, de az utóbbi időben többen is akadtak, akik születésnapi zsúrok végett kerestek fel. Ők főleg apró ajándékokat rendeltek tőlem, amiket a résztvevőknek szántak.

Mik azok a termékek, amik a legkelendőbbek?

Minden hónap más, valamikor csak a cumiláncok és a csatok. Most éppen az új termék, a képes kulcstartók a legjobban kelendők.

Hol érhetünk el, ha mi is egy különleges kiegészítőt szeretnénk?

A facebookon a CSAT handmade oldalon. Kisebb piacokon is találkozhatunk, de három kisgyerek mellett nem mindig sikerül eljutnom.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább