Ez most végre nem karácsonyi!

Fotó Pixnio.com

Vicces sztori. Már novemberben megírtam a karácsonyi lapokat. Persze nem adtam őket azonnal postára – mit gondoltak volna az emberek két krizantémvásárlás és temetőbe látogatás közt. Amikor már a felével elkészültem, az üdvözlő kártyákat lematricáztam, a borítékokat illedelmesen megcímeztem és felcicomáztam, majd leragasztottam, odasunnyogott mögém a hatévesem, s miután megtudta, mit csinálok épp, serényen színezni és vagdosni kezdett, majd odanyomott a kezembe jó pár kiszínezett húsvéti nyuszit, tojást és tavaszi virágcsokros papírfecnit azzal az üzenettel, hogy ezt meg ő küldi. Somolyogtam magamban, gondoltam, mekkora poén lesz, amikor meglátják, hogy mi nyuszival, virágokkal és színes tojásokkal ünnepeljük a karácsonyt.

Miért? Mert amúgy nem teljesen mindegy? Ocsúdtam fel a hirtelen megütközés után. Mondtam volna nemet a munkájára, a kis kétkezi rajzaira, utasítottam volna el, hogy ez nem ide való? Hiába, ez a színező volt elől épp, kézenfekvő hát, hogy ebből készíti, mert miért is ne.

A karácsonynak nem kell feltétlenül karácsonyinak lennie. Nem kellenek hozzá díszek, sem villogó égősorok, sem a takart, sőt, még hal sem. Semmi baj nem lenne, ha ezek mind elmaradnának és egyedül csak Mi lennénk egymásnak.

Miért van az, hogy amikor jönnek az ünnepek, sokkal több időt fordítunk a kirakatra, a kötelező kellékekre, mint a szeretteinkre, és az egymással töltött boldog időre?

Tudod, mit? Most felmentelek mindez alól! Én, az anyuka, aki húsvéti nyuszikát küld a karácsonyi lapok mellé, akinek épp az ünnepekre égett ki a kinti égősora, és azóta sem cserélte ki. Én, aki alig várja, hogy ezt a három napot a legközelebbiekkel töltse. Lesz persze karácsonyfánk, sőt már kész is, és alatta a szokásos ajándékbontás, és zenehallgatás is. Lesz hal és krumplisaláta is a díszített asztalon és fenyőillat is, ami nélkül nincs nosztalgia. De arról biztosíthatlak, hogy egy perccel sem fogok több időt szánni a panírozásra és a ház felcicomázására, mint azokra, akiket a legjobban szeretek – még ha sokan közülük távol is lesznek majd.

Tedd Te is közös élménnyé a karácsonyt! Ne csak egy eseménnyé.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább